Geen website, geen business.

Geen producten, geen omzet.

Geen bezoekers,

alles voor niets gedaan.

Je zult het met me eens zijn dat bezoekersaantallen mega belangrijk zijn.

Ik weet dat je geïnteresseerd bent in MEER VERKEER naar je website.

Hoe trek je meer kwalitatief goede bezoekers naar je site?

Wat werkt wel en wat niet?

Goede content op je website publiceren is belangrijk om een populaire website te bouwen.

Maar…

Helaas, door alleen goede content te plaatsten heb je nog niet vanzelf verkeer naar je website.

Het duurt maanden voordat de zoekmachines (wij denken vooral aan Google) het oppikken; als je blog al opgepikt wordt…

Ik vergelijk het met een sneeuwbal effect.

Die eerste sneeuwbal moet je zelf maken en handmatig door de sneeuw rollen.

De grote vraag is dus:

Hoe krijg je de bal aan het rollen?

In de afgelopen maand had ik 5x meer bezoekers dan voorheen (zie afbeelding 1 april tot 8 augustus). Ik heb de bal aan het rollen gekregen en ik nodig je uit om eens te kijken hoe jij jouw bal (meer) aan het rollen kunt krijgen.

meer bezoekers

 

 

1. Zorg voor een goed concept, een goed design en een goed verhaal.
Je concurreert immers met een groot aantal andere blogs. Er zijn zoveel anderen die misschien wel dezelfde content geven. Na 2 seconden hebben bezoekers al ‘besloten’ of jouw site is wat ze zoeken. Het begint al voordat je je eerste blog hebt geschreven. Zorg dat je heel goed weet wat je wilt brengen en voor wie de content bedoeld is. Met een goed concept kun je jezelf onderscheiden! Waarom zouden mensen naar jouw site moeten gaan?
Ooit was er iemand die zich stoorde aan de popup op 101werkvormen. Toch zei ze dat ze telkens weer terugkeert naar de site voor inspiratie, omdat er zoveel goede ideeën en suggesties voor werkvormen op staan.
Je domeinnaam is uiteraard onderdeel van je hele concept of branding.
Kijk eens heel kritisch naar je huidige  site…

2. Gebruik social media
Dit is de manier waarop ik o.a. 101werkvormen ‘groot’ heb gemaakt. Elke dag waarde toevoegen in discussies op LinkedIn, daar waar mijn doelgroep was. Ik sloot altijd af met ‘groeten, Hugo, 101werkvormen.nl. Nu, met het passief inkomen blog doe ik dat voornamelijk op Facebook; ik heb een groep opgericht en een pagina gemaakt. Vervolgens schrijf ik regelmatig artikelen en deel deze in mijn eigen groep en op de pagina (doel is om hele goede artikelen te schrijven die ‘gedeeld’ worden).

3. Bouw een relatie met andere bloggers
Het ultieme doel hierin is dat zij links naar jouw blog gaan plaatsen en je naam gaan noemen. In het begin zullen dat misschien niet de meest invloedrijke bloggers zijn, maar hey, je moet ergens beginnen. En besef dat niet alleen jij groeit, zij doen dat ook! Zo gebeurde het mij dat een collega trainer/coach mijn website opeens in zijn boek noemde. Ik had hem een aantal keren ‘op weg’ geholpen en dit was wat ik terug kreeg.
Je kunt een relatie simpelweg bouwen door een andere blogger of ondernemer te noemen in jouw blog. Op die manier kun je de aandacht van die persoon trekken.
Besef trouwens dat experts je graag helpen als je een ‘beginner’ bent omdat ze weten hoe ze zelf begonnen zijn.

4. Gastbloggen
Door blogs te schrijven op een populair blog van iemand anders kun je bij een groot publiek onder de aandacht komen. Dit is misschien niet een manier die altijd lukt maar als zich een kans voordoet dan is dat zeker aan te raden. Zo kreeg ik laatst een spontane recensie van mijn boek “De 101werkvormen Formule” op managementboek.nl. Ik besloot om contact met de redactie op te nemen om te onderzoeken hoe ik meer verkopen kon krijgen. Zij stelden mij zelfs voor om een blog te schrijven dat zij weer op hun website konden plaatsen; heb ik opeens een blog op managementboek.nl!

5. Creëer een hele goede optin
Het passief inkomen online blog is nu 5 jaar oud, maar ik heb het nooit rollende gekregen. Totdat ik besloot dat ik al mijn angsten en twijfels los ging laten. Ik besloot dat dit blog het meest populaire blog zou worden op het gebied van passief inkomen. Ik bedacht om al mijn kennis weg te geven in een gratis training passief inkomen. Een goede optin dus, die in de eerste maand al gelijk 500 aanmeldingen kreeg. Omdat het 10 lessen zijn zie je ook dat de bezoekersaantallen nu flink aan het stijgen zijn. De bal is aan het rollen geslagen. Ook Google lijkt het te waarderen; eerst stond het blog onderaan pagina 2, inmiddels op #7 van pagina 2.

6. Schrijf consistent superwaardevolle blogs
Wanneer je steeds opnieuw waanzinnig goede content publiceert gaan de lezers er op rekenen dat wanneer je een blog hebt geschreven dat het ook echt waard is om naar toe te gaan en te lezen. Wanneer je dat doet kunnen je lezers weer waarde toevoegen aan hun volgers door jouw blogs te delen.

7. Reageer op de blogs waar je potentiële lezers zitten
Wanneer je waarde toevoegt op het blog van iemand anders kunnen de lezers van dat blog ‘doorklikken’ op je naam en komen via die weg op je website. Dit is geen mega booster, maar het werkt wel. Let wel op dat je je concentreert op een paar blogs.

Strategieën als je blog eenmaal aan het rollen is.

1. Schrijf een ebook met je succesverhaal
Dit ebook bevat WAANZINNIG veel goede tips waar de lezers helemaal blij van worden; het zijn de strategieën die jou succesvol hebben gemaakt. Tegelijkertijd vertel je je verhaal waarmee je jezelf positioneert als dé expert op het gebied van… Het ebook is zo goed dat mensen het graag willen delen.

2. Wees niet bang om al je kennis weg te geven
Eerlijk is eerlijk; bij zowel 101werkvormen als passiefinkomenonline heb ik getwijfeld of ik wel alles weg zou moeten geven. Immers, wat kan ik nog verkopen als ik alles weg heb gegeven. Toch, heb ik doorgezet en het heeft me geen windeieren gelegd.

Hoe kan dat en hoe werkt dat?
Heel simpel; Er blijven altijd mensen over die geld willen betalen om aan de hand genomen te worden, gecoached te worden of advies te krijgen over hun specifieke business.

3. Creëer de content met al je mogelijk zorg
Hiermee bedoel ik dat je artikelen schrijft waar je echt veel zorg in de zin van ‘care’ in hebt gestopt. Mensen voelen door de letters heen dat je echt ‘je best’ hebt gedaan om waarde toe te voegen voor je lezers. Hopelijk voel je dat ook in dit blog. Ja, dat kost meer tijd.

4. Reageer op comments
Laat zien dat je aanwezig bent en bouw online relaties op met mensen die meer en meer betrokken zijn met je blog. Deze mensen zullen op een natuurlijke manier je website promoten. Grote kans dat je er niet eens om hoeft te vragen. Mensen die vragen stellen hebben recht op een antwoord, want waarom zou je anders een blog schrijven en delen met de wereld. Via je blog (je website) kun je een community bouwen die jou meer en meer gaan vertrouwen. Mijn ervaring is dat mensen naarmate ze je langer kennen en zijn gaan vertrouwen sneller je adviezen op gaan volgen. Daarmee krijg je ze dus in beweging en help je de wereld een beetje beter maken (want ‘in the end’ is dat wat we allemaal doen).
Alle tijd die je investeert in het helpen van mensen via je blog door persoonlijk te reageren zal zich terugbetalen; op welke manier dan ook!

5. Stimuleren om actie te nemen
Wat er op veel websites mis gaat is dat er niet gevraagd wordt om actie te ondernemen; bijvoorbeeld om je aan te melden voor een gratis training of challenge of om een reactie op het blog achter te laten. Mensen die dat wél doen gaan namelijk op een dieper niveau betrokken worden en zullen andere content ontvangen waardoor ze meer waardering krijgen, vaker terugkomen en mogelijk je blog gaan promoten.

6. Viral loops
Wanneer je iets kunt creëren waardoor bezoekers je website gaan delen (waardoor de nieuwe bezoeker ook weer gaat delen, waardoor de nieuwe….).
Momenteel ben ik Upviral aan het implementeren. Dit Viral systeem ziet er zeer veel belovend uit en hoewel ik je geen resultaten kan garanderen voordat ik ze zelf heb gecreëerd nodig ik je toch alvast uit om te kijken of je dit systeem wilt gaan integreren. Het systeem kent namelijk tot 12 augustus een introductieprijs waardoor je geen maandelijkse kosten hebt maar deze in 1x afbetaalt.
Overigens is de ontwikkelaar een Nederlander waar ik in het verleden (en nu weer) persoonlijk contact heb gehad, Wilco de Kreij.

7. Jouw geavanceerde manier
Ik schrijf dit op zo omdat ik niet wil voorkomen alsof ik alles weet en alsof deze lijst helemaal compleet is. 7 is in ieder geval het getal van de volheid. Mijn wens is dan ook dat jij nog een geniale manier hebt en dit wilt delen in het commentaarvel.

Hoe ga jij vanaf morgen de bal (harder) laten rollen?

About the author 

Hugo

  • Mooie beschouwing, Hugo. Je hebt in de kern helemaal gelijk: het is constant waarde leveren, gratis kennis delen en daarvoor alle mogelijke moderne communicatiemiddelen inzetten die (meestal gratis) tot je beschikking staan. Anderen helpen, en op die manier komt de boomerang vanzelf een keer terug.

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >