Vandaag heb ik een e-mail marketing systeem geïmplementeerd. Dat werd tijd ook, want ik liep echt tegen de beperkingen van een gratis systeem van WordPress aan. Voor de e-mail cursus van 11 lessen wilde ik een autoresponder die betrouwbaar is en daarvoor ben ik op zoek gegaan naar een professionele e-mail marketing tool. Het heeft me een paar avonden gekost om het beste systeem uit te zoeken. Niet alleen voor mezelf, maar ook om jou goed te kunnen adviseren. Ik heb gekeken naar de prijs en naar de kwaliteit, de kenmerken/ features van het systeem. Ook heb ik vele reviews over de systemen gelezen.
Uiteindelijk was het verschil tussen Aweber en Getresponse niet erg groot en gaf de prijs de doorslag.
Ik heb dus voor Getresponse gekozen. De support/ helpdesk is erg goed. Ik ben tegen een aantal vragen aangelopen en heb mails gestuurd. Hierop heb ik alle keren binnen 24 uur een antwoord gekregen waar ik mee verder kon.

Wat ik nu gedaan heb is:

– de e-mail cursus hierin gestopt; dus follow up messages gemaakt. Wanneer je 15 seconden op de website zit dan komt er een pop-up waarin de cursus onder de aandacht gebracht wordt.

– op de pagina ‘Resultaten van de maand’ verschijnt ook een pop-up waar je je kunt inschrijven voor een maandelijkse update van de resultaten die ik behaald heb en hierin krijg je ook tips m.b.t. hoe ik dat gedaan heb; wat werkt en wat werkt niet.

Over een tijdje zal ik een video maken en uitleggen hoe Getresponse werkt. Dan kan ik ook gelijk de effecten laten zien. Ook tijdens mijn GRATIS Workshop zal ik dit systeem demonstreren en ik zal het zeker aanprijzen want ik ben erg tevreden!

Met dit systeem kan ik:

 • inschrijfformulieren maken en op websites plaatsen (onbeperkt aantal sites)
 • automatisch, om de zoveel dagen, berichten versturen (autoresponder)
 • nieuwsbrieven maken
 • statistieken bekijken (hoevaak worden de mails gelezen, etc.)
 • vele stockfoto’s gebruiken
 • enquetes afnemen
 • contacten importeren
 • split tests uitvoeren (processen optimaliseren)
 • en nog veel meer…

Ik denk dat e-mail marketing nog steeds het meest krachtige middel is om je producten en diensten aan te bieden. Het opbouwen van een mailinglist is daarom een zeer belangrijk onderdeel van het opbouwen van je business.

Nu betaal ik nog geen $10 per maand voor een betrouwbaar systeem waarmee ik een mailinglijst kan gaan bouwen en waarmee ik mijn contacten goed kan gaan managen.

Hieronder een video om je een indruk te geven.

Getresponse heeft ook een affiliate programma. De banner hierboven is dan ook een affiliate link. Zij leveren veel promotiemateriaal en dat is ontzettend handig om het product aan te prijzen.

[social_share/]

About the author 

Hugo

 • Vraag is nu of je met Getresponse ook digitale producten, zoals een e-book, kunt verkopen via je website. Dus omvat Getresponse ook een webwinkel zodat bezoekers kunnen betalen met Ideal en vervolgens het product kunnen downloaden?

  • Hoi Jaap, je kunt geen betaalknop met Getresponse regelen. Het is een middel om je contacten te beheren, opt-ins te creëren, te testen, nieuwsbrieven te maken, etc. Het heeft wereldwijd enorm veel klanten.
   Ik heb met wordpress ook een webshop gemaakt. Met een gratis plugin; jigoshop,
   succes, gr Hugo

 • Hugo,
  ik zag dat je inmiddels ook een popup en mailsysteem hebt ingezet. Hoeveel subscribers heb je nu zoal en stijgt dit sneller na implementatie van beide tools ?

  Edwin

  • Hoi Edwin, dit steeg in de eerste week 4x zo snel, maar na een aanpassing is dat nu even wat minder. Wat ik dan zo leuk vind is het testen en kijken wat werkt en wat werkt niet.

 • Enormail werk ik momenteel mee en ben momenteel aan het migreren naar Aweber.

  Enormail is OK als je GRATIS een EMailManagementSysteem wilt proberen en werkt inderdaad tot een bepaalde hoogte. Wil je door-professionaliseren dan schiet het her en der momenteel tekort.

  Dus is een betaalde dienst zoals Aweber een betere tool.

  Overigens de reden dat ik voor Aweber heb gekozen is op aanbevelen, met als belangrijkste Argument dat Aweber in de industrie de beste delivery-rate heeft.

  Dat ben ik momenteel aan het testen.

  Met vriendelijke groet,

  Aswin Ganga

  • Aweber is naar ik heb begrepen vergelijkbaar qua functionaliteit. Getrepsonse is wat goedkoper, vandaar mijn keuze. Het werkt wel veel beter dan de autoresponder van WordPress, een verademing!
   gr Hugo

  • Ik heb Enormail ook bekeken. Het staat echter nog in de kinderschoenen. De autoresponder functie werkt bijvoorbeeld nog niet en dat geeft mij geen vertrouwen om er nu mee te kunnen werken.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >