Bij het lezen van de titel van dit blog dacht je misschien de strategie te krijgen voor het hebben of creëren van 10.000 optins binnen 4 maanden (voor het einde van het jaar).

Dat is ook zo, tenminste, dat verwacht ik.

Het gaat hier namelijk om een doel dat ik mezelf stel waaraan ik mezelf hier, via dit blog, committeer.

Ik kan de strategieën bedenken en delen met je, maar wil jou ook om hulp vragen.

OK, maar eerst terug naar de WHY…

Waarom wil ik dit?

Waarom geef ik zoveel kennis weg op deze website, klik hier om het blog en de video te bekijken waarin ik dat uitleg.

Ondanks dat ik vorige week even een twijfelaanval kreeg, over of ik al deze kennis wel weg moet geven, of het wel slim is…, kom ik steeds weer terug op het volgende:

Ik geloof in delen is vermenigvuldigen!

Het bewijs is al geleverd: De gratis Summerschool, waar in de eerste ronde 260 mensen aan meededen, leverde ongeveer €500,- passief inkomen via affiliate commissie op.

Iedereen blij; leverancier blij (verkocht zijn product), ondernemer blij (gratis informatie over gebruik van het product), ik blij (heb geïnspireerd en er wat aan verdiend). De klant betaalt geen cent extra.

Dit is affiliate marketing en dat vind ik de mooiste manier van geld verdienen.

Dus terug naar de WHY… (dus nog even wachten met de strategieën, of lees snellezend door)

Ik wil dit jaar 10.000 mensen helpen om een passief inkomen te bouwen. 10.000 mensen dus, die gratis gebruik kunnen maken van mijn kennis. 10.000 serieuze ondernemers die meer rust, vrijheid en geluk creëren, voor zichzelf, en voor anderen; hoe mooi is dat!

Ik hoef geen miljonair te zijn, als ik maar financiële zekerheid heb.

fin zekerheidDoor te bouwen aan deze website verhoog ik mijn zekerheid en kan ik zorgeloos voor mijn gezin zorgen.

Dat is mijn WHY, ingewikkelder is het niet.

Geen “In 2020 is Nederland het mooiste, rijkste, gelukkigste land ter wereld…”, nee, gewoon financiële zekerheid.

Leuk dat dit MIJN why is maar ‘what’s in it for me?’, ik hoor het je denken….

Nou, heel simpel, met de strategieën die ik deel kun je gemakkelijk €500,- of meer passief per maand verdienen.

Ik gun het je zo!

Het geeft zoveel rust en vrijheid.

En voor mij als trainer/coach hielp het enorm om heerlijk te ontspannen tijdens mijn trainingen en coaching; financiële zekerheid geeft rust!

Als ik het kan, kun jij het ook.

Nee, het gaat niet vanzelf nee…

En stel dat iedereen die werkloos is deze aanpak zou leren en toepassen…

Wat zou er dan in Nederland gebeuren met de geluksindex?

Nu naar de strategie voor het bouwen van de emaillijst.

Hoe kan ik het voor elkaar krijgen dat 10.000 mensen meerdere keren terugkeren naar de website zodat ze gebruik kunnen maken van alle informatie om financieel vrij te worden door een passief inkomen te bouwen. Die vraag heb ik mezelf gesteld, soms twijfelend en soms zelf vinden dat ik te klein denk; maar goed, het is meetbaar en ik word er warm van…

opt-inIk heb een lijst gemaakt met strategieën voor listbuilding:

 1. Adverteren via Facebook (natuurlijk, maar dat wil ik niet want ik heb nog te weinig beeld bij de inkomsten per bezoeker).
 2. Deelnemers aan de Passief Inkomen Training vragen het te delen. Gelijk een vraag aan jou: is de training waardevol voor je en ken je iemand die er zeker ook profijt van zou kunnen hebben? In dat geval, onderaan dit blog vind je een ‘aanmelden’  knop zodat zij zich ook kunnen aanmelden.
 3. De pers, laten weten wat de missie is en zorgen dat ik op de radio en de TV kom (kan iemand me hierbij helpen????).
 4. Webinars geven met experts; ik deel mijn kennis zonder dat er zo nodig een upsell gedaan hoeft te worden (zijn er experts die, laten we zeggen, meer dan 2.000 mensen in hun email lijst hebben, die geïnteresseerd zijn?).
 5. Elke (werk)dag een blog schrijven, delen op social media (en bovendien hoger gaan scoren in Google, ik ben trouwens al aan het stijgen sinds de Summerschool).
 6. Backlinking doen met andere experts (zij zetten een link naar mijn website op hun website).
 7. Experts interviewen in de vorm van een video of podcast en op deze manier meer mensen bereiken.

Voldoende strategieën denk ik. Of heb je nog aanvullingen?

Aanmelden voor de gratis Training Passief Inkomen

Als je wilt helpen, graag, dat kun je doen door jouw netwerk te attenderen op de gratis training waar men zich voor kan aanmelden via de knop hieronder. Je kunt ze vertellen dat ze via deze site gratis leren hoe ze hun kennis om kunnen zetten in passief inkomen (zoals ik dat gedaan heb op 101werkvormen.nl).

gratis-aanmelden

Wil je me helpen en weet je nog een strategie?

About the author 

Hugo

 • Ik kan je helaas alleen maar helpen met punt 2. Sterker nog: dat heb ik al gedaan en zal ik periodiek blijven doen onder de nieuwe naam die je het gaat geven. 🙂 Want ja, dat lijkt me een uitstekend idee.

  Jouw punt 5 zal me ook aanzetten tot delen, alleen misschien niet iedere dag. Niet al mijn fans en vrienden zijn noodzakelijkerwijs heel erg geïnteresseerd in passief inkomen. Dom, maar het is niet anders. 😉

  Oh ja, een eventueel aanvullend idee: je LATEN interviewen door mensen/ondernemers die een doelgroep hebben waar dit interessant voor is. Dus anderen dan experts in het creëren van passief inkomen. Gezien het argument dat je zelf geeft (rust en financiële zekerheid ‘onder’ je bedrijf) zou je er veel geïnteresseerden voor moeten kunnen vinden. Denk ik. 😉

  • Ik snap het Renée en ik had het ook gezien, wordt super gewaardeerd! En zeker een goed idee om me te laten interviewen; mijn ervaring is dat die vragen vanzelf wel komen.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >