Passief inkomen online geld verdienen

Passief inkomen creëren en daarmee slapend rijk worden. Het klinkt te mooi om waar te zijn. Toch is het voor veel mensen realiteit. Dit blog is jouw gouden ticket om door te dringen tot deze club van rijkeLUI. Tussen deze 30 manieren zit jouw kans op een financieel onafhankelijk leven. De manieren verschillen van een webshop beginnen tot een e-book maken tot affiliatemarketing.

1. Passief inkomen creëren met een webshop.

Passief inkomen genereren door het starten van een eigen webshop. Een webshop beginnen was nog nooit zo makkelijk als nu. De eerste stap die ik je zou adviseren te nemen is het kiezen van een e-commerce platform, deze zullen het vele malen makkelijker maken voor jou om te starten. Kijk wel uit, niet alle platformen zijn hetzelfde. Zo zijn er soms grote verschillen in diensten en prijzen.

De populairste platformen van dit moment zijn:

 • WooCommerce
 • Shopify
 • Magento
 • Lightspeed
 • Wix

De twee populairste e-commerce platforms van dit moment zijn: WooCommerce en Shopify.

WooCommerce is alleen in combinatie met WordPress te gebruiken, met andere woorden: je zal dus een deel van je tijd bezig zijn met het managen van je website. Dit is tijdrovend, maar het brengt ook het voordeel van vrijheid met zich mee, je kan je site helemaal inrichten zoals jij het wilt.

Met Shopify ben je hier geen tijd aan kwijt. Hosting en beveiliging zijn voor je geregeld en je bent geen tijd kwijt aan het verwerken van de zoveelste WordPress update. Het nadeel is wel dat Shopify vrij duur is.

Nadat je een platform gekozen hebt is de volgende stap het kiezen van een goede niche. Een niche is een specifieke productgroep die ook een specifieke doelgroep aanspreekt, bijvoorbeeld: babykleding.

In mijn academy geef ik een training over hoe je de juiste niche vindt. Om toegang te krijgen tot deze online trainingen moet je eerst klant worden, dat kan op hugobakker.com.

Nadat je een platform en een niche hebt kan je beginnen met bouwen. Veel succes!

2. Eigen producten verkopen via bol.com

Voor de mensen die wel een online store hebben maar weinig klanten is er bol.com. Je kan jouw producten verkopen via bol.com. Dit is iets wat ik zelf al lange tijd doe met mijn boeken.

Passief inkomen door bol.com

De voor- en nadelen van verkopen via bol.com:

VoordelenNadelen
Groot bereikVeel retouren (Bol heeft een aantrekkelijk retourbeleid)
Snelle omzetgroeiVeel concurrenten
Je kan ervoor kiezen om opslag, verpakking, en verzending door bol te laten regelen.Wanneer je product goed loopt zou bol.com zelf het product aan kunnen bieden.

Om te kunnen starten moet je eerst even een verkoopaccount aanmaken. Heb je nog geen klantaccount? Doe dit dan eerst. Vervolgens zal bol.com je een bevestigingsmail sturen en een brief met een verificatiecode. Vul deze code in op de site en je kunt beginnen met verkopen.

3. Producten van andere verkopen via bol.com

Als je zelf geen producten hebt om te verkopen dan kan je altijd nog denken aan andermans producten verkopen via bol.com. Dit kan je natuurlijk doen door producten elders in te kopen en vervolgens te verkopen op bol. Maar ook door het gebruik van affiliate links. Wat affiliate links precies zijn vertel ik later

4. Passief inkomen met dropshipping.

Dropshipping is een manier die je steeds vaker hoort. Dit omdat het een geweldige manier is om online een passief inkomen te creëren. Dropshipping is niets meer dan producten rechtstreeks van de leverancier naar de klant brengen.

De standaard stappen die je moet zetten om te kunnen dropshippen zijn:

 1. Een e-commerce platform kiezen
 2. Een niche/doelgroep kiezen
 3. ‘Winning products’ zoeken (producten waar je winst op kan maken)
 4. Een webshop maken
 5. Leveranciers zoeken en onderhandelen
 6. Producten verkopen

Omdat je voor dropshipping geen voorraad nodig hebt brengt het weinig tot geen financiële risico’s met zich mee. Een ideale manier voor beginnende ondernemers om een mooi passief inkomen te vergaren.

Een nadeel van dropshipping is dat je altijd afhankelijk bent van je leverancier(s). Maak dus duidelijke afspraken. Vraag ook altijd eerst om samples van een product, zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

Omdat dropshipping financieel gezien vrij risicoloos is kan je het geld dat je nu overhoudt stoppen in advertenties om zo nog meer omzet te maken, een mooie vicieuze cirkel als je het mij vraagt.

5. Affiliate marketing

Een geweldige manier om online geld te verdienen is d.m.v. affiliates. Affiliate links zijn links naar producten die jij promoot om commissie te verdienen. Wanneer iemand via jouw link het product koopt krijg jij een percentage, dit heet affiliate marketing. Op mijn websites kan je ook affiliate links vinden.

In 2017 stopte ik met bloggen op deze website. Daarvoor plaatste ik elke maand hoeveel ik verdiende met mijn producten en affiliate links. Om een voorbeeld te geven van hoeveel dit precies was, deze blog is van maart 2017. Passief inkomen maart 2017

Passief inkomen door affiliate links

Het leuke aan deze manier van passief inkomen genereren vind ik dat ik op elk moment van de dag een notificatie op m’n telefoon kan krijgen van een nieuwe sale.

Om dit te kunnen doen zal je “affiliate” moeten worden van een leverancier. Er zijn vandaag de dag heel veel (uiteenlopende) bedrijven die een affiliate programma hebben. Natuurlijk maken bedrijven als: Bol.com, Coolblue, en Amazon hier gebruik van. Maar ook genoeg softwarebedrijven of modemerken hebben affiliate programma’s. In de onderstaande video leg ik je verder uit hoe affiliate marketing nou precies in z’n werk gaat.

Op mijn YouTube kanaal staan nog veel meer video’s over dit onderwerp. Zo doe ik ook een 100-daagse affiliate marketing challenge.

TIP VAN HUGO: Wil je meer weten over affiliate marketing? Dan verwijs ik je graag door naar mijn goede vriend Jacko Meijaard. Met zijn programma: de affiliate marketing revolutie zal hij jou helpen om een expert te worden op het gebied van affiliate marketing.

6. Social media sponsoring

Sociale media is hot, iedereen kent het en bijna iedereen gebruikt het. Met andere woorden: een perfecte plek om producten onder de aandacht te brengen. Social media sponsoring houdt in dat jij producten van andere bedrijven gaat promoten op jouw social media kanalen. Dit kan je doen door foto’s en video’s van het product te plaatsen. In de tekst onder de post kan je dan een affiliate link plaatsen, op deze manier vang je ook nog commissie. Overigens is het ook handig om een affiliate link in je bio te zetten, zo is de link altijd zichtbaar.

Affiliate marketing link

Als je gaat werken met affiliate links op social media dan is het ook handig dat je weet hoe je moet adverteren. De twee grootste social media platforms van dit moment zijn nog altijd: Facebook en Instagram.

Facebook

Facebook is op dit moment het medium met de meest diverse doelgroep, van jong tot oud, van rijk tot arm. Dit kan zowel een voordeel als een nadeel zijn. Veel mensen is natuurlijk veel bereik, maar het kan er ook voor zorgen dat je al gauw de verkeerde mensen bereikt. Gelukkig heeft Facebook een gigantische database waarmee je jouw doelgroep makkelijk kan segmenteren.

Instagram

Instagram is onder jongvolwassenen nog altijd het meest populaire social media platform. Uiterst geschikt dus als je in de mode zit bijvoorbeeld. Adverteren via Instagram kan ook, desalniettemin zou ik je dit ten zeerste Afraden. Met Facebook kan je veel specifieker targetten dan met Insta. Via Facebook kan je zowel advertenties uitzenden op Facebook als op Instagram (Dit omdat Instagram eigendom is van Facebook).

Socialmedia marketing is iets wat ik ondernemers vandaag de dag ten zeerste aan zou raden. Het zal klantrelaties bevorderen, omzet doen stijgen, en je bereik vergroten.

7. Bloggen

Eén van de leukere manieren om geld te verdienen online is het maken van een blog. Natuurlijk is dit in het begin niet helemaal passief geld verdienen, maar hoe meer je schrijft, hoe meer bezoekers op je blog terecht zullen komen. En meer bezoekers = meer omzet.

Net als met een webshop moet je ook bij een blog een niche kiezen. Je wilt tenslotte de juiste mensen op je blog en met juiste mensen bedoel ik: potentiele kopers.

Vervolgens zal je moeten schrijven, schrijven, en nog eens schrijven. Hoe langer je blog is, hoe beter.

Als je na een tijdje een mooi bezoekersaantal heb ik opgebouwd, dan kan je beginnen met geld verdienen. Enkele manieren die ik zelf gebruik zijn:

 1. Affiliate links
 2. Online trainingen aanbieden
 3. Boeken/E-books aanbieden

Natuurlijk zijn er ook andere manieren om passief geld te verdienen met je blog:

 1. Advertenties plaatsen
 2. Bedrijven promoten
 3. Een abonnement/membership aanbieden (extra content voor mensen die abonneren).

8. Online trainingen aanbieden

Mijn grootste passieve inkomstenbron zijn de online trainingen die ik aanbiedt. Het mooie van deze vorm is dat je online training vaak voor lange tijd online kan houden zonder dat je er naar om hoeft te kijken. Hoe lang exact ligt aan het onderwerp, een training over persoonlijke ontwikkeling raakt niet zo snel gedateerd als een training over WordPress.

In mijn oude blogs uit 2017 kan je ook zien wat ik verdiende met het aanbieden van online trainingen. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze blog van februari 2017. Passief inkomen februari 2017

Een online training aanbieden is één keer werk waar je eindeloos van kan genieten. Daarnaast geeft het je ook de mogelijkheid om in een bepaald vakgebied expertstatus te verwerven, dat betekent meer autoriteit en meer autoriteit betekent meer traffic naar je website.

Op de afbeelding hieronder zie je een voorbeeld van een online SEO (Search Engine Optimalization) training die ik aanbied in de academy van Hugobakker.com. Ik laat hier ook zien hoe ik mijn eigen websites SEO proof heb gemaakt d.m.v. filmpjes, documenten en webinars.

Passief inkomen door online training.

Voor mij zijn online trainingen geven dé manier om passief inkomen te vergaren, voor jou ook?

TIP VAN HUGO: Als je aan de slag wilt met een online training maken. Kijk dan eens op mijn website hugobakker.com en meld je aan voor de gratis inspiratiesessie van 1,5 uur.

9. Passief inkomen door te beleggen.

Beleggen of beter gezegd investeren in aandelen kan nog steeds winstgevend zijn, ook als je op dit moment totaal geen kennis hebt van de aandelenmarkt. Om te kunnen beleggen heb je 3 dingen nodig.

De eerste is een online broker. De populairste van dit moment zijn:

 • Plus500
 • Degiro
 • Lynx

* Er zijn nog veel meer diensten om mee te kunnen beleggen. Ik adviseer je hier goed en veel onderzoek naar te doen.

Als je een broker hebt gevonden zal je kennis moeten gaan opdoen. Welke bedrijven zullen volgens jou in de toekomst groeien? Er zijn verschillende cursussen online te vinden die je verder kunnen helpen.

Tot slot moet je doelen stellen. Ga jezelf de vragen stellen:

 • Wat wil ik bereiken met beleggen?
 • Hoeveel ben ik bereid te verliezen?
 • En welk jaarrendement wil ik minimaal halen?

Dividend

Handelen in dividend aandelen is een vorm van beleggen die minder risico met zich meebrengt dan met de handel in ‘normale’ aandelen. Dit komt o.a. omdat het vaak gezonde, stabiele bedrijven zijn die dividend uit kunnen keren. Dit heeft als effect dat je een stabiele cashflow kunt verwachten als je dividend aandelen hebt. Dit kan je dan weer gebruiken om in nieuwe aandelen te herinvesteren.

Een dividend is een winstuitkering die bedrijven doen aan hun aandeelhouders. De kunst van het beleggen in dividend aandelen is: investeren op de dag dat het risico het laagst is, meestal is dat de dag voordat een bedrijf de uitkering doet. Op deze manier loop je het minste risico dat de koersen veranderen.

Als je deze 3 stappen genomen hebt dan staat niets jou nog in de weg om de nieuwe Warren Buffet te worden.

TIP VAN HUGO: Wil je meer te weten komen over hoe beleggen nou precies in zijn werk gaat? Mijn goede vriend Harm van Wijk van beleggen.com zal je alles haarfijn uitleggen in zijn gratis webinar.

Overigens is Crypto natuurlijk ook hot. Voor het gemak laat ik crypto vallen onder het kopje beleggen.

NOG EEN TIP VAN HUGO: Dezelfde Harm geeft ook een gratis ebook over geld verdienen met Crypto:
Handleiding geld verdienen met Bitcoin en Ethereum

10. Vastgoed

Investeren in vastgoed is voor vele een winstgevende manier om een passief inkomen op te bouwen.

Er zijn twee vormen van beleggen in vastgoed: direct en indirect. Direct wil zeggen: zelf een pand kopen voor eigen beheer. Indirect is een participatie kopen in een project. Voor het gemak gaan we nu even van directe investering uit.

Als je in onroerend goed wilt investeren is het noodzakelijk om aan de volgende criteria te voldoen:

 1. Startkapitaal
 2. Taxatiekennis
 3. Kennis van de huizenmarkt

Startkapitaal

Wanneer je gaat beleggen in vastgoed is het noodzakelijk om een startkapitaal te hebben. Dit kan zowel eigen- als vreemd vermogen zijn. Je kan overwegen een hypothecaire lening af te sluiten gezien de historisch lage hypotheekrente.

Taxatiekennis

Het taxeren van onroerend goed is ook iets wat je ook uit kan besteden, maar als je voor langere tijd actief hoopt te zijn in deze wereld is het handig om dit zelf te kunnen.

Kennis van de huizenmarkt

Om uiteindelijk winst te kunnen maken in de wereld van het vastgoed zal je al het nieuws moeten volgen over de huidige situatie op de huizenmarkt. Dit moet je doen om zo goed mogelijk in te kunnen schatten wanneer je welke beslissing moet maken.

Net als met online trainingen kan je van fitness filmpjes jaren financieel profijt hebben.

11. Een app maken

Apps, iedereen gebruikt ze, iedereen kent ze. Voor jou is een app misschien wel dé manier om succesvol te worden op het internet. Als je al een online onderneming hebt is een app een mooie kans om je bezoekers een gebruiksvriendelijke online omgeving te bieden. Heb je nog geen website of onderneming, dan kan een app maken misschien een mooie duikplank zijn voor je.

Je zou een app kunnen laten maken door een app ontwikkelaar, dit kan een bedrijf of freelancer zijn. Vaak zijn deze wel duur, zelf bouwen is gewoon een stuk goedkoper. Ik raad je dan wel aan om een cursus programmeren te nemen. Dit hoeft niet als je een appmaker website gebruikt, alleen het nadeel daarvan is dat de app er vaak amateuristisch uit komt te zien en dat je er ook een maandelijks bedrag voor moet betalen.

Als je die cursus programmeren gedaan hebt en je hebt een goed idee, dan kun je beginnen. Veel succes!

12. Een YouTube kanaal beginnen

YouTube is voor veel ondernemers dé manier om naamsbekendheid te vergaren. Vooral als je een blog hebt zou ik je ten zeerste adviseren om een kanaal aan te maken en de filmpjes zowel op je kanaal als op je blog te gooien. Door multimediale content zal je autoriteit toenemen en daarmee je bezoekersaantallen. Zelf doe ik dit ook al een tijdje en de resultaten die ik er in de afgelopen jaren mee heb behaald zijn waanzinnig.

Maar een YouTube kanaal is naast dat het winstgevend is ook gewoon heel leuk. Je hoeft helemaal geen filmacademie gedaan te hebben, een camera en een goed onderwerp is voldoende.

Eigenlijk is een goed onderwerp al optioneel, als je gaat vloggen heb je geen onderwerp nodig. Jouw leven is al een schitterend onderwerp.

Veel mensen beginnen met video’s maken en haken na verloop van tijd af. Dit kan verschillende redenen hebben:

 • Weinig tot geen views in het begin
 • Geen motivatie
 • Geen tijd
 • “Er zijn al zoveel mensen die YouTube doen”

In het begin zal je het hardst moeten werken. Als jij iedere week consistent content plaatst zal je zien dat je beetje bij beetje steeds meer views krijgt, je zal hard moeten werken om de sneeuwbal op gang te krijgen.

En de op de vraag of YouTube niet al te verzadigd is heb ik maar één antwoord: NEE! Als jij jezelf kan onderscheiden dan zullen de views en abonnees vroeg of laat binnenstromen.

Zelf heb ik zeer recent 1000 abonnees behaald op mijn kanaal: Hugobakker. Vanaf dit aantal kan je ook geld gaan verdienen aan views.

In het kader van passief inkomen zou ik je graag willen door verwijzen naar mijn andere kanaal: Passief inkomen online.

13. Een boek schrijven

Voor wie geen zin heeft om een blog te onderhouden is er altijd nog de optie een fysiek boek te schrijven. Naast dat je geld verdient met verkoop kan een boek uitbrengen je nog veel meer voordelen bieden zoals:

 • Vaker gevraagd worden als spreker
 • Sneller expertstatus vergaren
 • Meer leads krijgen
 • Stijging van je naamsbekendheid

Ik spreek hier uit ervaring. Zelf heb ik inmiddels 3 boeken uitgebracht. Deze hebben mij veel (financiële) vrijheid gebracht.

Mijn boeken:

De 101werkvormen formule

passief inkomen met boeken 101werkvormen formule

Gevraagd worden

Passief inkomen genereren door een boek

Experttips: Kennis Verkopen Online

Passief inkomen door boek

14. Verkoop muziek

Een manier die vaak over het hoofd wordt gezien is passief inkomen door royalty’s. Ben jij nou muzikaal maar wil het nog niet lukken om door te breken? Ga dan muziek verkopen. Ga jezelf positioneren als muziekmaker i.p.v. muzikant.

Er zijn genoeg content creators die behoefte hebben aan muziek voor hun content. Als jij hier in uitkomst kan bieden dan zou dit een goede manier zijn om je geld te verdienen.

In het begin zou je kunnen werken als freelancer. Op het moment dat je meer en meer klanten krijgt zou je hier ook een bedrijf in kunnen beginnen. Het volgende stappenplan zou ik je aanraden:

 1. Maak muziek.
 2. Upload het op YouTube en/of andere vergelijkbare platformen.
 3. Benader creators en probeer een duurzame relatie op te bouwen.

15. Foto’s verkopen

Net als met muziek kan je ook foto’s verkopen. Ben jij nou een goede amateurfotograaf dan kan je je foto’s verkopen aan stockbureau ‘s. Dit zijn bedrijven die handelen in fotografie. De grootste stockbureau ‘s van dit moment zijn:

 • Shutterstock
 • Adobe stock
 • Dreamstime
 • 123RF

Schrijf je in bij één van deze bureaus, dan gaan zij jouw foto’s beoordelen. Vinden ze jouw materiaal goed, dan kan je een leuk bedrag verwachten.

16. Maak een E-book

E-books zijn een perfect middel om bezoekers met jou kennis te laten maken. E-books zijn ook uitermate geschikt als incentive. De mensen die tegen een aankoop aanzitten wil je een e-book aanbieden om ze over die drempel te krijgen. Zelf doe ik dat als volgt:

Op 101werkvormen.nl geef ik een gratis download weg van het e-book 66 gratis energizers & teambuilding werkvormen.

Passief inkomen door het aanbieden van een e-book.

De mensen die daarop klikken worden gevraagd hun naam en emailadres achter te laten.

E-book maken.

Vervolgens doe ik een éénmalige aanbieding van 85% korting op het volledige pakket van trainingen. Dit scherm is maar voor beperkte tijd te zien. Dit doe ik om de mensen aan te sporen het pakket zo snel mogelijk aan te schaffen.

E-book aanbieding.

Zoals je kan zien is een e-book een geweldige manier om conversies te genereren. Op Hugobakker.com geef ik tips over hoe je nou het beste zo’n e-book maakt. Ook op mijn YouTube kanaal geef ik tips. Eén van die tips is hoe je nou een goede cover maakt voor een e-book.

17. Maak een audiobook

Een audiobook is net als een e-book zeer geschikt als online weggever. Geluid is natuurlijk veel levendiger dan letters. Het is dan ook een goed idee om de twee te combineren

Ook zou het een goed idee zijn om je fysieke boeken uit te brengen als audiobook. Dit oogt professioneel en je bereikt er ook nog eens een ander segment van de markt mee.

Het enige wat je nodig hebt is een goede microfoon, een stille ruimte, en een goed audioprogramma. Deze zijn gemakkelijk online te vinden.

De structuur van je audiobook is erg belangrijk. Een goed audiobook moet voldoen aan de volgende criteria:

 • Goede geluidskwaliteit (absoluut niet op bezuinigen)
 • Een openings- en afsluitingstune (optioneel)
 • Een goed intro en outro
 • Een duidelijke indeling (Hoofdstukken, paragrafen, subparagrafen)
 • Een transcriptie (optioneel)
 • Een aantrekkelijke cover

18. Passief geld verdienen via PayPro

PayPro is een platform waar ondernemers hun producten op aanbieden voor promotie. Heb jij een blog, webshop, of mailinglijst? Dan is PayPro een supertoffe manier om extra inkomen te genereren.

Het werkt heel simpel. Een ondernemer biedt een product aan en jij gaat dit product promoten op je blog of website. Bij elke sale krijg jij de vooraf bepaalde commissie.

Passief inkomen door paypro.

Je kan het ook omdraaien. Heb jij nou een product waarvan je meer wilt verkopen, biedt het dan op PayPro.

19. Livestreamen

Livestreamen op het internet kan een leuke manier zijn om passief inkomen op te bouwen. Bovendien is livestreamen een goede manier om het contact met je klant te verbeteren. Klanten kunnen live vragen stellen, opmerkingen achterlaten, en ook doneren. Daarnaast kan jij natuurlijk ook vragen waar je klanten behoefte aan hebben.

Livestreamen kan op verschillende platformen:

 • YouTube
 • Facebook/Instagram
 • LinkedIN
 • Twitch (games)

Maar Hugo, hoe verdien ik hier geld mee?

In één woord: donaties! Wanneer mensen jouw content waardevol vinden en op prijs stellen zullen sommige aan jou gaan doneren. Kijk bijvoorbeeld eens naar Pat Flynn, een Amerikaanse ondernemer die geregeld live gaat op Youtube. Hij heeft het dan met zijn kijkers over zaken als: ideeën voor ondernemingen of trends op het gebied van ondernemer.

Als je in het onderstaande filmpje kijkt naar de chat en dan in het bijzonder naar de donaties die binnen komen, dan zie je de gekste bedragen voorbij komen.

De software die ik gebruik voor mijn streams is Belive.

20. Begin een podcast

Een podcast heeft zoveel voordelen. Ten eerste is het goedkoop, het enige wat je nodig hebt is: geluidsapparatuur, een klein beetje editskills, en een eventuele gast.

Een podcast is ook een hele toegankelijke vorm van content. Je klanten kunnen overal naar jou luisteren, ook in het openbaar vervoer bijvoorbeeld.

Naast dat het maken van een podcast toegankelijk en goedkoop is, draagt het ook nog bij aan jouw merk. Zoveel mogelijk vormen van content zullen je geloofwaardiger en meer zichtbaar maken.

Google houdt van multimediale content, een podcast gaat er dus voor zorgen dat jouw SEO-score omhoog gaat en daarmee jouw plek op Google.

Met mijn podcast: de expertpodcast ga ik langs bij experts in verschillende vakgebieden. Ik interview hen gedurende drie kwartier over hun leven en expertise. Vaak hebben de mensen die ik interview ook een passief inkomen opgebouwd door de jaren heen.

Podcast maken.

Wil je alle afleveringen van de expertpodcast beluisteren? Dan verwijs ik je graag door naar hugobakker.com/expertpodcast

21. Verhuren via Airbnb

Voor de mensen die ruimte over hebben (thuis of elders) en deze ruimte willen benutten is er Airbnb. Airbnb is een plek waar je onderdak kan verhuren, vaak aan toeristen of reizigers. Het enige wat je moet doen is je inschrijven en daarna kan je jouw leegstaande ruimte gaan verhuren.

Passief geld verdienen was nog nooit zo makkelijk.

22. Carpooling

Carpooling is net als Airbnb het verhuren van lege ruimte. Waar je met Airbnb onderdak verhuurt, verhuur je met carpooling een bijrijdersstoel. Geld verdienen met ritjes die je normaal gesproken alleen zou rijden, maar nu met gezelschap.

De populairste carpooling apps van dit moment zijn:

 1. Toogethr
 2. BlaBlaCar
 3. TwoGo

Natuurlijk kan je je ook inschrijven voor bedrijven als Uber, daarmee kan je je eigen uren bepalen en je verdient er ook nog eens meer mee.

23. Passief inkomen door auto reclame

Als je je hebt ingeschreven voor één van de carpooling apps kan je er nog een schepje boven opdoen qua passief verdienen. Je kan namelijk gaan adverteren met je auto, reclame rijden noemen ze dat.

Je kunt je dan gratis inschrijven op de website ReclameRijdenNederland.nl. Adverteerders kunnen jou dan benaderen om te gaan rijden met hun bedrijfsnaam- of logo op de auto. Deze adverteerders zullen gaan kijken naar jouw locatie, ze hebben een voorkeur voor drukke plekken. En ze gaan natuurlijk ook kijken naar je auto. Hoe netter de auto hoe meer je benader zal worden.

24. Auto verhuren

Wanneer auto hebt staan die je niet hoeft te gebruiken, bijvoorbeeld omdat je gratis kan reizen met het ov. Dan kan je er altijd nog voor kiezen om je auto te verhuren. Op Snappcar kan je gemakkelijk huurders vinden die je vervolgens kan ontmoeten.

Geen zorgen, je kan zelf bepalen wie je in je auto laat rijden. Daarnaast ben je ook all-risk verzekerd via Snappcar.

25. Schoolkennis verkopen

Heb je nog oude samenvattingen, aantekeningen, of ander lesmateriaal liggen van studie of middelbareschooltijd? Dan kan je er misschien over na gaan denken om deze kennis om te zetten in passief inkomen.

Ga bijlesvideo’s maken of ga een bijlesboek schrijven. Vooral in tijden van corona staan studenten en scholieren te springen om hulp.

Als je bijlesmateriaal gemaakt hebt kan je scholieren of zelfs scholen benaderen om je in dienst te nemen. Dat betekent niet fulltime aan de slag gaan als bijlesdocent, maar simpelweg thuis materiaal maken en verkopen.

Natuurlijk kan je ook een YouTube kanaal maken. Een mooi voorbeeld van een succesvol kanaal is wiskunde academie.

26. Handelen in domeinnamen

Naast dat je in producten kan handelen, kan je ook handelen in domeinnamen. Probeer te voorspellen welke producten of diensten in de toekomst populair gaan worden en speel hierop in. Probeer zoveel mogelijk domeinnamen te bedenken en probeer de beste te kopen. Als de tijd rijp is kan je gaan cashen.

Ook kan je gaan zoeken op nog niet gebruikte domeinnamen die mogelijk aantrekkelijk zijn voor andere. In veel zoektermen zijn nog aantrekkelijke domeinnamen te vinden, je moet alleen wel goed zoeken en geduld hebben.

Kijk ook voor domeinnamen met andere afkortingen. Bijvoorbeeld .be van België of .eu van Europa.

27. Passief inkomen door verkoopautomaten

Een verdienmodel wat door vele over het hoofd wordt gezien zijn verkoopautomaten. Heb jij nou een product wat zich goed leent om vanuit een verkoopautomaat verkocht te worden? Dan kan dit misschien wel een gouden zet zijn.

Je hoeft niet per se snoep of chocola te verkopen. Zonnebrillen kunnen ook uiterst geschikt zijn om via een verkoopautomaat te verkopen. Dit zou tevens een mooie marketingkans kunnen zijn. Je kan de automaat helemaal in de sfeer van jouw bedrijf customizen.

Vandaag de dag kan heb je automaten waar je contactloos of met een pinpas kan betalen dus zolang er dik glas voor je producten zit is het ook nog eens veel veiliger dan vroeger.

Met andere woorden: een verkoopautomaat kan een goede manier zijn om je inkomen passief te laten stijgen.

28. Passief inkomen: Begin een vergelijkingssite

Heb jij veel affiniteit met een bepaald product, maar zit je niet te wachten om hier zelf in te gaan handelen? Dan kan een vergelijkingssite beginnen wel iets voor jou zijn. Tenminste, zolang je de website goed onderhoudt en geregeld nieuwe content post.

Veel ondernemingen zijn voor een groot deel afhankelijk van reviews. Door een vergelijkingssite te beginnen speel je hierop in. Wanneer je zichtbaarheid na verloop van tijd is toegenomen, kan je gaan denken aan het plaatsen van advertenties en affiliate links.

Wanneer je bij elk product een affiliate link plaatst zullen na verloop van tijd de commissies binnen stromen. Zolang je maar genoeg kwalitatieve content plaatst.

29. Passief inkomen: Copywriting

Een skill die erg in trek is bij veel ondernemers is copywriting. Copywriting is niets meer dan gewoon tekstschrijven (copy staat voor: tekst). Vlot kunnen schrijven is niet voor iedereen weggelegd, tal van ondernemers staan te springen om goede tekstschrijvers.

Natuurlijk zou het geen passief inkomen zijn als je fulltime aan de slag gaat voor een bedrijf als copywriter. Maar als jij deze skill hebt dan kan je er zeker passief inkomen uit winnen. Dit heeft alles te maken met SEO (Search engine optimalization). Oftewel: hoger in Google komen. Wanneer jij in een tekst de zoektermen gebruikt waar veel op gezocht wordt zal je stijgen in Google.

Dit zorgt er weer voor dat je steeds meer bezoekers op je blog krijgt. En meer bezoekers op je website zorgt er weer voor dat je hoger in Google komt. Als je eenmaal in deze vicieuze cirkel zit kan je beginnen met het bouwen van een passief inkomen.

30. Passief inkomen: Spullen verhuren

Tegenwoordig zijn er overal apps voor. Zo ook voor het huren en verhuren van alledaagse spullen. Neem nou de app Peerby. Daarop kunnen particulieren spullen als: geluidsapparatuur, gereedschappen of keukenapparatuur aanbieden. Als je dit slim gebruikt kan je er een aardig zakcentje mee verdienen.

Ben jij bijvoorbeeld fotograaf en heb je fotoapparatuur liggen. Dan is het misschien wel een goed idee om spullen te gaan verhuren op Peerby. Je verdient eraan en je breidt je netwerk uit met mensen uit hetzelfde vakgebied.

TOT SLOT NOG EEN TIP VAN HUGO: Een tip die geldt voor alle manieren in dit blog is: uitbesteding. Doe niet alles zelf!

De mogelijkheden om passief inkomen te creëren zijn eindeloos. Heb jij nou een manier gevonden om passief je geld te verdienen en staat deze hier niet bij? Laat het dan weten in de reacties, ik ben zeer benieuwd.

Welke manier past jou om mee te beginnen?

Laat me hieronder weten welk van de 30 manieren om passief inkomen te bouwen jou het meeste aanspreek. Ik ben ook benieuwd waarom.

groet, Hugo
PS: Als je hier voor het eerst bent en een reactie achterlaat, krijg je als dank een mooi cadeau:

About the author 

Hugo

 • Er zitten zeker interessante tips tussen. Toch maar eens aan de slag met dat ebook en alvast mijn filmcompetenties wat aanscherpen.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >