stichting als

Heb jij een goed jaar achter de rug?
Sta jij altijd stil bij het afgelopen jaar en kijk je bewust vooruit?
Doelen stellen, je kent het wel.

Voor mij was het een fantastisch jaar waarin ik financiële vrijheid heb gecreëerd. Ik moet op dit moment terugdenken aan het blog dat ik een aantal jaren geleden schreef:
“Ik ben een mislukking”.

Terecht schreven mensen hierop dat het wel moest kloppen.

Nu voel ik me geen mislukking meer.
Sterker nog; mijn zelfvertrouwen is sky high.

Ik heb ook een besluit genomen over dit blog (het einde van…). Dat kun je onderaan lezen.

Stappen die ik afgelopen maand heb genomen:

1. Mijn 2e boek is gepubliceerd!
Uiteindelijk had ik 107 aanmeldingen voor op het seminar! Het was een hele geslaagde dag. Ik schrok wel van de rekening van de locatie (huur, lunch, koffie, thee, audio apparatuur, etc.); maar goed, het was het meer dan waard. Daarna heb ik het boek ook beschikbaar gemaakt via de website en geef ik 2 bonussen waar je direct toegang toe krijgt; kijk maar eens op de verkooppagina.

2. De eindejaarsactie was een hit!
Op 101werkvormen.nl heb ik de laatste week van het jaar een aanbieding gedaan van de 101werkvormen bibliotheek. Het mooiste was dat ik van elke verkoop €20,- zou doneren aan de Stichting ALS en dat ik vanochtend €1020,- heb mogen storten op hun rekening. Nu kun jij uitrekenen hoeveel pakketten er verkocht zijn. Ik heb nog nooit zoveel geld weggegeven, hoe mooi is dat! Dit kan ik nu omdat ‘mijn glas nu overloopt’ (ik ontvang meer dan ik nodig heb).

Wat waren de resultaten in december 2014?

101werkvormen bibliotheek
De complete bibliotheek is in totaal 61x verkocht en is er een totale omzet van: €4087,-
Payproscore: 71

Ebook met alle werkvormen: 3x = €81,-
101 teambuilding werkvormen: 8x = €145,-
Het Fysieke boek “De 101werkvormen Formule”: 11x = €235,86

Via de boekenwinkels, met name bol.com, zijn er 40 boeken verkocht; omzet €600,-
Totaal: €5148,86

Gevraagd worden
3D cover Gevraagd worden - kopieHet nieuwe boek kan toegevoegd worden aan de lijst producten waar ik een passief inkomen uit kan halen. Alle deelnemers aan het seminar hebben een boek meegenomen, maar dat zat bij het ticket in, dus die zal ik hier niet meetellen. Via de site werden er ook een aantal verkocht maar ik heb eerlijk gezegd niet zo heel veel promotie gedaan (meer focus op de eindejaarsaanbieding van de werkvormen bibliotheek).
Aantal verkocht via de site: 24 – €600,-
Totaal: €600,00

WordPress training
Al een tijdje had ik een WordPress training alleen ik promoot deze training niet echt. Deze maand heeft iemand hem toch gevonden, dus 1 sale.
Totaal: €100,-

Implementatie Academy
Aantal abonnementen voor het Expert Implementatie Programma: 28, nu 30.

De leden betalen €50,- per maand. Deze omzet is niet helemaal passief, ik heb besloten om het voor 50% passief te zien. Uiteindelijk bereken ik het passief inkomen op €750,-
Payproscore: 79

Affliate opbrengsten:
OptimizePress $131,36
Webinarjam $36,31
Getresponse €158,15
Autorespond €00,00
Wned  (supersnelle hosting met goede service!) €0,00

Totaal:
$167,67
€6757,01

Vorige maand:
$273,78
€3513,84

Verschil:
-$106,11
+€3243,83
Conclusie: het was een geweldige maand!

De lessen die ik deze maand leerde;

1. Dat het onwijs gaaf is om een lancering te doen en er een goed doel aan te koppelen. Hoeveel het in sales scheelt kan ik niet meten, maar om zoveel geld weg te kunnen geven is wel heel mooi hoor! Ik heb ook weer geleerd om een lancering veel beter te plannen; wat bied ik precies aan; op welke dagen stuur ik welke mails. Wat goed werkte was dat ik het fysieke boek er op de één na laatste dag aan toe heb gevoegd. Daardoor had ik die dag opeens 21 sales. Een lancering doen is trouwens nog aardig wat werk! Naast de voorbereiding en de mails versturen komen er natuurlijk ook heel wat vragen per mail. Er gaat nog wel eens iets mis met inloggen en ga zo maar door. Bovendien besloot ik er een fysiek product aan toe te voegen, dus we hebben tot en met vandaag boeken naar het postkantoor gebracht. Dat kan handiger maar voor de klanten was het wel een heel mooi cadeau.

2. Dat rust nemen ook heel  belangrijk is.  Ik wilde in de weken na het seminar nog even een nieuw product maken; teamcoaching. Ik ben er dan ook wel aan begonnen maar het werd me een beetje te veel en daarom besloot ik om het uit te stellen; dat gaf me wel flink wat rust.

Mijn besluit en wat je de komende maand kunt verwachten:

Mijn besluit is dat ik voortaan de rapportages op hugobakker.com ga publiceren. Er zijn een aantal redenen waarom ik dit wil veranderen:

 1. Ik heb altijd gedacht dat ik met ”passief inkomen” goed vindbaar zou zijn op deze site. Dat ben ik ook wel maar het levert me te weinig op. Voor Google is de domeinnaaam in de toekomst veel minder belangrijk. Hugobakker.com wordt veel beter gevonden en dat is ook de site waar ik actief op blog.
 2. Ik wil vooral mijn doelgroep trainers en coaches inspireren, niet per se de rest van de wereld.
 3. Voor de mensen die mij kennen en volgen is het veel duidelijker en makkelijker als ik alles samenvoeg op 1 website.

Ik wil de rapportage dan ook eenvoudiger gaan doen. Nu zit ik te pielen met inclusief of exclusief BTW, met of zonder transactiekosten, euro’s of dollars. Hoe ik dat precies handiger ga doen weet ik nog niet.

Waar ik aan werk de komende weken is:

 • Een betaald ebook over geld verdienen met ebooks.
 • De HIT ga ik afronden met de Pilotgroep en daarna verbeteren.

Dankjewel voor je interesse en tot volgende maand via hugobakker.com!

Stel je vragen in het commentaarveld hieronder

Vind je dit blog waardevol? Wil je het delen?

About the author 

Hugo

 • Hey Hugo,

  Heel interessant, ik probeer zelf ook wat meer passieve inkomen te genereren naast m’n freelance opdrachten. Ben je gestopt met deze inkomsten rapportages? Ik kan ze namelijk niet meer terug vinden, ook niet op je andere sites..

  Groet

  Martien

  • Hey Martien, ik was toen gestopt, ik had mijn doelen bereikt. Nu ben ik een aantal maanden verder en heb besloten dit blog als mijn hoofdblog te gebruiken. Grote kans dat ik die rapportages weer ga doen. Er komt nog even wat bij kijken dus vandaar dat ik het op dit moment nog niet doe. Later meer…

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >