Ben ik nu echt financieel vrij?

Dat was de vraag die ik mezelf afgelopen maand stelde. In september had ik meer passief inkomen dan ik nodig heb met onze manier van leven. Ik had al ontdekt dat financiële vrijheid tussen de oren zit, maar toch wilde ik een groei realiseren die je op de bankrekening terug ziet. Een spannende maand dus! Ik zie je al scrollen naar de onderkant van de pagina…

Ja, het is gelukt!
Hieronder vertel ik je wat de nieuwste ontwikkelingen zijn. Er is iets gebeurd dat mij ECHT financieel vrij maakt. Vooral tussen mijn oren.

Ik heb de code gekraakt!

Heb jij dat gevoel wel eens gehad? Het gevoel dat je iets ontdekt hebt. Iets dat werkt! Toen ik dat besefte sprongen spontaan de tranen in mijn ogen; het was me gelukt! Eindelijk had ik ongegeneerd mijn product in een webinar gepitched en stapten mensen direct in. Mensen die instapten meldden dit zelfs in de chat en dit maakte weer dan weer meer mensen mee gingen doen.

Ik had al vaker webinars gegeven

Meestal gaf ik met veel plezier webinars, ik deelde mijn kennis, iedereen blij en daarna ging voor iedereen het leven gewoon weer verder. Weinig impact dus, niet voor mij en niet voor de klant.

Toevallig had ik in de week ervoor diverse mails gekregen van mensen die graag door mij geholpen wilden worden maar simpelweg het geld gewoon echt niet hebben. Ik kwam toen tot de conclusie dat ik het plan dat ik al maanden had nu daadwerkelijk door moest gaan voeren. Ik moest het Expert Implementatie Programma niet aanbieden voor €1000,- maar opbreken in maandelijkse termijnen. Daarop door denkend kwam ik tot de conclusie dat het effectiever zou zijn om een maandabonnement aan te bieden. Wie sneller implementeert betaalt minder, daar komt het op neer.

Aan het einde van het webinar bood ik dit aan en 30% pakte deze kans. In het 2e webinar had ik 45% en in het 3e webinar opnieuw 30% conversie.
YES!
Nu is de omzet echt niet helemaal passief omdat ik vragen beantwoord en 2-wekelijks webinars geef, maar toch…
Voor mij is het dé manier om nieuwe klanten over de streep te trekken.

 

Stappen die ik afgelopen maand heb genomen:

1. Zoals hierboven genoemd en niet echt volgens planning: het maandabonnement Expert implementatie programma. Mijn ambitie hierin: snel meer dan 101 abonnees en daarmee ook naar de #1 positie in Paypro!

logo implementatie academy - kopie

2. Op 101werkvormen.nl zijn de diverse onderdelen van de 101werkvormen bibliotheek opgesplitst. Dit werkt! Bijna dagelijks verkoop ik één van de producten. Ook kun je de hele bundel kopen voor €87,-. Dit geeft ook nog eens ruimte om af en toe een aanbieding te doen.

101 bibliotheek ecover

3. Oktober was ook weer de maand van de voorbereiding op mijn tweede boek. Op 12 december geef ik een seminar “Word Expert en Word Gevraagd” te hebben. Inmiddels hebben 54 mensen zich aangemeld. Sinds gisteren staat het ook op Paypro en ontvang je €50,- commissie bij een succesvolle sale. Ga naar de aanmeldpagina als je er bij wilt zijn. Dit weekend hebben we de omslag gemaakt en heb ik het manuscript aangeleverd; dat was even hard doorwerken! Het is echt een supergoed boek geworden en ik verwacht een mega succes en een mega impact voor degene die het boek kopen en toepassen! Het boek, de omslag heb ik op Facebook gezet en hier werd massaal op gereageerd. Dit maakte dat ik de titel en de foto veranderd heb, alleen dat onthul ik pas op het seminar.

cover keuze facebook

 

 

4. Een hele vervelende klus ben ik gestart; ik ben niet meer tevreden over Getresponse. Veel bounces en veel emails belanden in de spammap. Ik loop hierdoor ongelofelijk veel sales mis! Nu onderzoek ik wat het beste alternatief is. Tevens stop ik met autorespond omdat Paypro hun kostenstructuur heeft veranderd en hierdoor per saldo goedkoper is geworden (dit is alleen zo als je voldoende verkoopt). Dus: autorespond afronden, Paypro anders inrichten en een nieuwe autoresponder vinden. Dit moet ik goed doen want ik wil mijn klanten ook goed adviseren. Kortom, tijdrovend en op korte termijn kost mij dit heel veel geld. Voor de lange termijn is het beter omdat de openingsrate van mijn emails omhoog zal gaan.

autoresponders

 

5. Wat ik nu ga vertellen is echt ongelofelijk! Ik wil meer en meer succesvolle trainers en coaches helpen om hun kennis te verpakken in online producten en ze te ontzorgen door deze producten te helpen lanceren. Nu vond ik dat ik dan eerst zelf maar eens een methode ontwikkeld moet hebben om een online product te lanceren. Hier ben ik eens rustig voor gaan zitten. In oktober heb ik de eerste stap gezet met het geven van een webinar over “High Impact Trainen”; resultaat: 69% conversie! Ik kan en wil er nu nog niet teveel over delen maar weet dat dit een project is waar ik de komende maanden met veel enthousiasme aan zal werken!

Wat waren de resultaten in oktober 2014?

Nou, daar komt het, spannend omdat ik bang was terug te vallen…

Aantal verkochte boeken “De 101werkvormen Formule” tellend als passief:
Een deel is verkocht via mijn eigen site (83 stuks) en een deel via ‘alle’ boekwinkels zoals bol.com maar ook de winkels waar je gewoon binnen kunt stappen en een boek bestellen (68 stuks).  Wel grappig hoe spannend dat is want ik heb zelf geen inzicht in het aantal verkopen via het CB (Centraal boekenhuis, waar de boeken opgeslagen liggen). Dus gisteren hoorde ik dit aantal pas.
Opbrengst: €1925,-

Aantal verkochte ebooks 101werkvormen:
Omdat Paypro vernieuwd is was het op dit moment erg lastig om makkelijk en snel een rapportage uit te draaien. Het complete pakket met de verschillende ebooks en videopakketten is nu te koop voor €87,- en de verschillende producten kunnen ook los gekocht worden. In totaal is er 27 keer een digitaal product verkocht.
Opbrengst: €693
Paypro score: 0 (geen verkopen via affiliates)

Aantal abonnementen afgesloten voor het Expert Implementatie Programma: 22
Omdat de leden in de allereerste maand mochten instappen voor €10,- heb ik hier €155,- mee verdiend. 4 verkopen liepen via een affiliate. Ik tel deze aantallen bij de passief inkomsten, maar komende maand weet ik nog niet hoe ik de verdeling precies ga doen.
Payproscore: 51

Affliate opbrengsten:
OptimizePress $124,56
Webinarjam $109,22
Getresponse €127,76
Wned  (supersnelle hosting met goede service!) €29,85
bol.com €11,23

Totaal:
$233,78
€2941,84

Vorige maand:
$8,16
€2744,66

Verschil:
+$225,62
+€197,18
Conclusie: ongeveer €300,- meer dan vorige maand; voor mij was het belangrijkste om te continueren wat ik al had bereikt en dat is ruim gelukt.

Financieel vrij!

Tuurlijk, nu komt weer: ik vind het weer superspannend hoe het de komende maand zal gaan. Door de verkoop van het 101werkvormenboek merk ik dat ik meer aanvragen voor trainingen krijg en dit maakt dat ik misschien wat minder tijd te besteden heb aan content creëren en promoten. We zullen zien.

De lessen die ik deze maand leerde

1. De belangrijkste les die ik leerde is om je doel helder voor ogen te hebben en te zoeken naar een manier die werkt. Met de Implementatie Academy heb ik anderhalf jaar gezocht naar een formule en opeens dient het zich aan. Nu hieraan vasthouden en verbeteren! Annemarie van Gaal noemt dit ‘aan de kubus draaien’; en ik heb nu echt ervaren dat het zo is.

2. Het opsplitsen van een bundel producten maakt dat het zichtbaarder wordt wat de waarde van het gehele pakket is. Waar ik eerst €27,- voor de gehele 101werkvormen bibliotheek vroeg betalen mensen nu een hoger bedrag voor dezelfde content. Omdat je de losse onderdelen kunt kopen lijkt het logisch dat de pakketprijs gewoon hoger is. Check wat ik bedoel op http://www.101werkvormen.nl/101werkvormen-bibliotheek/
Doordat ik die prijs nu hoger heb staan geeft het ook ruimte om af en toe een aanbieding voor het pakket te doen (bijvoorbeeld aan het einde van een webinar of op mijn verjaardag…).

Dankjewel voor je interesse en tot volgende maand!

About the author 

Hugo

 • Hoi Hugo,

  En ik maar denken dat je net zoals al die andere guru,s zoals t harv eker, dan kennedy, grant cardone, tai lopez, sam ovens, dan lok. multi-miljonair was, heb ik mij even goed vergist hahaha.

  • Hoi Michel, ik houd dit blog al een tijdje niet meer bij, maar indertijd was ik gewoon compleet transparant over alles wat ik verdiende. Grappig dat je die aanname had gedaan, zo werkt dat soms als je online dingen ziet of leest.
   Ben jij passief inkomen aan het bouwen?
   groet, Hugo

 • Graag gedaan hoor.

  Het is zonde om een switch te maken voordat je de mogelijke problemen hebt opgelost.

  E-mailproviders hechten veel waarde aan het percentage ontvangers dat je e-mails opent. Als je een lage open rate hebt, betekent dit immers dat veel ontvangers niet geïnteresseerd zijn in je e-mails. Bekijk dus ook goed naar je open rates. Er zit echt wel even werk in bij een grote database maar enorm belangrijk.

 • Hugo,

  Schoot mij nog even binnen. Maak je zelf ook gebruik van een dedicated ip adres? Zo ja maak je dan ook gebruik van feedbackloops?

  Een paar spamklachten ontvangen is geen ramp. Maar als te veel mensen je e-mails markeren als spam, kan dat op een gegeven moment de aflevering van je e-mails beïnvloeden. Het is daarom belangrijk dat je ervan op de hoogte bent als iemand je e-mails markeert als spam. Je voorkomt er dan misschien niet mee dat iemand je e-mail in eerste instantie als spam markeert, maar je blijft die mensen in ieder geval niet bestoken met ongewenste e-mails.

  Meld je daarom aan voor feedbackloops. Spamklachten worden omgezet naar naar opt-outs in de database.

  Gr Lex

  • Wow, dank voor deze tip! Gelijk even gekeken en Getresponse zegt dat ze dat doen: Feedback loops and whitelists

   GetResponse participates in all major ISP feedback loops.
   We will instantly remove the subscribers who marked your
   email as spam. GetResponse is whitelisted by all major ISPs
   and our emails receive priority handling.

 • Hallo Hugo,

  Mooi resultaat, gefeliciteerd!

  Wel opvallend dat jij nu weg wilt bij Getresponse. Ik overweeg al een tijdje om van Aweber over te stappen naar Getresponse omdat je daar wel emailadressen kunt importeren. Zodat ik mijn klanten kan importeren.

  Ik hik daar al een tijdje tegenaan vanwege het werk dat het met zich mee brengt. Maar misschien moet ik het dus gewoon niet doen als ik jouw ervaring lees.

  groet, Wouter

  • Hallo Wouter, je wilt niet weten wat er gebeurd is met Getresponse. In ieder geval een hele hoge bounce rate en veel mails belanden in de spam. Het heeft me het afgelopen half jaar heeeeel veel geld gekost. Ik ben op dit moment met Enormail in gesprek. Zij hebben veel minder functies dan Getresponse, dat wel. Maar goed, mails moeten bezorgd worden! Ik zoek natuurlijk, net als jij denk ik, naar een systeem dat ik mijn klanten aan kan raden. Dan helpt het dat Enormail Nederlands is.
   Veel succes met je keuze en tot ziens!

  • Hoi Wouter,

   Enormail importeert ook adressen voor je. Mooi systeem wel wat beperkingen. Zou zeker een gratis proefaccount aanmaken.

   Gr Lex

 • Ha Hugo,

  Bedankt voor het delen! Mocht je nog geen nieuwe auto responder hebben dan zou ik een kijken naar Aweber of enormail.

  Zelf gebruik ik ze beide. Aweber meer mogelijkheden en in combinatie met een killer van een api van awprotools al helemaal top.

  Qua kosten ben je dan wat duurder uit maar veel meer mogelijkheden. Zelf laats voor Enormail gekozen omdat deze volledig Nederlands is. Eelco de Boer zit hier achter.

  Wat betreft Getresponse kan ik zelf niet over oordelen maar ben er zelf wel achter na het volgen van mijn emailmarketing cursus by Karel Geenen dat er best wel wat factoren kunnen mee spelen waarom in de spambox etc.
  Ik wist dit zelf absoluut niet. Voorbeeld: het is voor sommige providers van belang dat je een regelmatige mailing verstuurd. Dus op vaste dagen en tijdstippen gebruiken voor verzenden van blogposts kan daarbij helpen.

  Gr Lex

  • Ja, ik heb alle autoresponders bekeken. Het is een beetje pijnlijk want ik heb zoveel ingericht in Getresponse; nu stap voor stap overstappen. Met autorespond ben ik nu aan het afronden, daarna de volgende stap.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >