financieel vrij

Op zaterdagavond 27 september telde ik hoeveel geld ik passief in september had verdiend. Ik was de presentatie van het Koploper event bij Open Circles aan het voorbereiden. Om een lang verhaal kort te maken: Nisandeh Neta is één van de mensen die mij geïnspireerd heeft om een passief inkomen te bouwen. Sterker nog: ik leende zijn training over passief inkomen van een vriendin. Die training die heette: Passive Income Online

Voor mij was dat de aanleiding om het domein passiefinkomenonline.nl te claimen en hiermee te gaan experimenten. Nu zo’n 4 jaar geleden.

Dit jaar koos hij mij als 1e Koploper voor zijn boek. Dit houdt in dat de 12 meest inspirerende studenten die veel van zijn lessen geïmplementeerd hebben in hun business in het boek Koplopers 2015 zouden komen.

n7wipyfL

 

Waarom ik trots ben dat ik in dat boek sta?

Vorig jaar zat ik in de zaal te luisteren naar de verhalen van de toenmalige koplopers. Ik had tranen in mijn ogen. Ik nam toen een besluit:

Volgend jaar sta ik in dat boek!

En als je dan dat doel haalt….

Ik was dus de avond er voor mijn geld aan het tellen en kwam er achter dat ik die maand meer geld passief had verdiend dan dat ik nodig heb voor mijn levensonderhoud: de definitie van financieel vrij zijn!

Het is me dus gelukt!

Op het podium kon ik vertellen dat ik die maand voor het eerst meer passief inkomen had dan uitgaven voor onderhoud.

Voor wie mijn blog, dit blog, al een aantal jaren volgt: je weet dat dit een doel is dat ik al 3 jaar wil behalen. Nu, september 2014 is het gelukt!

Direct begon ik me af te vragen:

Ben ik nu echt financieel vrij?

Hoe zal het volgende maand zijn…?

Nee, dus, echt financiële zekerheid heb ik dus nog niet.

Hoewel ik tussen mijn oren wél ervaar dat ik nu weet hoe ik altijd geld kan verdienen en dus nooit geldzorgen hoef te hebben.

Echt financieel vrij zijn zit dus tussen de oren.

Dat is wat ik nu echt heb geleerd.

Vandaag ben ik naar de kerk geweest.

Ik ben christen.

Ik bid dat er voor me gezorgd zal worden. Natuurlijk heb ik werk te doen en komen dingen niet aanwaaien door te bidden. En toch heb ik ergens het gevoel dat er voor me gezorgd wordt. Alsof ik een missie heb op deze aarde. Alsof ik nog heel veel mensen moet gaan helpen.

Steeds meer wil ik me alleen maar gaan richten op dit blog. Steeds meer zie ik mijn levensdoel helder en dat is voor mezelf en voor anderen financiële zekerheid creëren met behulp van het internet.

Maar christen zijn heeft mij ook allerlei gekke overtuigingen over geld geïnstalleerd. Bijvoorbeeld: hoe rijker hoe grotere kans dat je naar ‘de hel’ gaat…; da’s geen handige overtuiging… Misschien is het daarom wel zo spannend om me geheel op dit blog te richten…

Het voelt ook heel spannend om al het andere los te laten of te veranderen. Nu blog ik wekelijks op hugobakker.com en ben ik actief met 101werkvormen.nl
Ik zoek nog naar een manier…
Misschien kun jij als lezer hier iets zinnigs over zeggen.

Door me op dit blog te richten en mensen te laten zien hoe je passief inkomen bouwt moet ik juist blijven bouwen aan online producten op de diverse websites en deze voor zover mogelijk automatiseren:

implementatieacademy.nl

101werkvormen.nl

websitemakenmetwordpress.nl

101icebreakers.com

En dan heb ik er nog een aantal in gedachten:

listbuildingsecrets.nl

winstverdubbelen.nl

wordexpertenwordgevraagd.nl

etc, etc…

Ik heb alle kennis in huis om succesvol te zijn in internet marketing. Mitchel van Duuren (top internet marketeer, momenteel #1 en 2 op Paypro) heeft zich al meerdere keren uitgesproken over het feit dat niemand ‘het gat dat hij achtergelaten heeft’ heeft opgevuld. Ik heb hem deze week gemaild dat ik diegene zal zijn.

Oeps, dat was dus al mijn commitment!

Financiële vrijheid zal me helpen om zoveel goeds te doen

Het zal me de rust en vrijheid geven om echt, echt mijn volle potentie te benutten; zo stel ik het me voor.

Het zal me ook de credibility geven om anderen te helpen hetzelfde te doen. Hoe gaaf is dat!

Dus:

Alle onzekerheden loslaten en gaan!

Dat ga ik dan ook maar doen. De komende maanden zullen in het teken staan van de grote voorbereiding;

 • het creëren van een stijgende lijn in mijn passief inkomen
 • het veranderen van mijn positionering
 • het doorvoeren van een aantal veranderingen in de uitvoer van mijn business

Dat is de planning voor de komende maanden, maar hoe was de afgelopen maand?

De belangrijkste stappen die ik afgelopen maand heb genomen:

1. Allereerst was er de promotie van mijn boek “De 101werkvormen Formule”. Via de sociale media, de mailinglijst en mond-tot-mond is mijn boek flink onder de aandacht geweest. Drie keer werd ik gebeld door een boekwinkel: “Er staat hier iemand aan de balie…”. Gaaf is dat! Het heeft mij doen besluiten om sneller een contract met het Centraal Boekhuis te regelen. Dat is gelukt; alle boekwinkels kunnen het boek nu bestellen, ook kan het via bol.com besteld worden. Ik ben heel benieuwd wat dit in de komende maand op zal leveren. Aan mij natuurlijk weer om de promotie te doen.

2. Op 101werkvormen.nl heb ik de 101werkvormen bibliotheek opgesplitst. Tot nu toe konden mensen een product kopen voor €27,- dat bestond uit 4 onderdelen. Deze maand heb ik die 4 onderdelen losgekoppeld en er zelfs nog één aan toegevoegd. Elk onderdeel kan nu los gekocht worden voor €17,- of voor €19,95 en het totaal als pakket kan nu voor €37,- aangeschaft worden. Ik heb dat niet aangekondigd aan de mailinglijst. Wellicht heb ik daar een kans laten liggen. Je weet dat wanneer je aankondigt dat de prijs omhoog gaat dat mensen gaan kopen. Toch wilde ik dat niet doen. Mijn strategie is veel meer een lange termijn content strategie. Daarmee bedoel ik: veel gratis content leveren, daardoor een goede naam opbouwen in de markt en bij Google. Vervolgens stabiele prijzen neerzetten; dus niet meer met acties en kortingen werken. Mensen zullen me meer en meer gaan vertrouwen. Alle kopers wil ik in een cyclus hebben waarin ik een volgend product ga aanbieden. Dat is er nog niet maar staat in de planning om in december te maken; “Geheimen van Toptrainers”, een video training.

3. Ik heb een aantal Facebook advertenties getest en dat was wat mij betreft geen succes. Te weinig doorkliks en te weinig optins. Voor nu houd ik het kort hierover maar het zet me aan het denken. Een actiepunt dat hier uit volgt is om eerst de optin pagina’s te verbeteren. Wordt vervolgd.

4. In september was ik volop in de voorbereiding op mijn tweede boek. Tijdens het 100dagenFOCUS Seminar heb ik deelnemers uitgedaagd om de laatste 100 dagen van dit jaar te gaan voor een doel. Voor mij was dit om op 12 december meer dan 101 mensen op het seminar “Word Expert en Word Gevraagd” te hebben. Daar wil ik het gelijknamige boek presenteren. Inmiddels heb ik 38 mensen op de deelnemerslijst staan. Wat echt gaaf is: er staan straks een aantal hele grote namen op de achterkant van het boek. Zij hebben een geweldige testimonial geschreven! Als je nieuwsgierig ben en je wilt komen, ga dan naar de aanmeldpagina.

Wat waren de resultaten in september 2014?

Aantal verkochte boeken “De 101werkvormen Formule” tellend als passief: 176
Opbrengst: €2112,-
Voor het gemak reken ik €12,- opbrengst per boek. In werkelijkheid is dit iets ingewikkelder, maar goed; dit rekent makkelijk. In totaal heb ik nu meer dan 400 boeken verkocht, dat is augustus en september. Vanwege promotieworkshops en sponsoring reken ik niet alle boeken als passief.

Aantal verkochte ebooks 101werkvormen: 17
Opbrengst: €459
Paypro score: 13 (nog steeds geen verkopen via affiliates)

Aantal verkochte Listbuilding trainingen: 0
Opbrengst: €0

Affliate opbrengsten:
OptimizePress $8,16
Getresponse €58,67
Autorespond €100,-
Wned  (supersnelle hosting met goede service!) €2,50
Versio (mijn vorige host) €11,70
bol.com €0,79

Totaal:
$8,16
€2744,66
Conclusie: dat is meer dan ik nodig heb voor mijn levensonderhoud…

Financieel vrij!

Ik moet bekennen dat ik dit nog niet echt zo voel. Waarom niet? Heel simpel: ik weet niet hoe het volgende maand zal gaan, hoeveel boeken ik zal verkopen, wat er gebeurt met…, en ….; kortom:

Mijn grootste les van deze maand:

Financiële vrijheid zit tussen je oren!

Nu heb ik zoiets van: ik moet eerst maar eens drie opeenvolgende maanden een stijgende lijn zien in de passief inkomsten en dan weet ik zeker dat het goed zit.

En toch:

Ik weet inmiddels dat ik altijd geld kan verdienen met de kennis en vaardigheden die ik NU bezit. Met anderen woorden: ik hoef me nooit zorgen om geld te maken, dus

ik ben financieel vrij!

About the author 

Hugo

 • Hi Hugo,

  Ik had je al gefeliciteerd met je financiële vrije maand 😉 en het koploper zijn.
  Zo gaaf dat we daar samen op het podium zaten en in heb boek staan.

  Voor mij ben je vanaf het begin mijn inspirator maar vooral motivator geweest om net datgene te implementeren wat mij verder bracht.
  Soms dacht ik … “wat gaat ie nou weer doen” FOCUS Hugo ?

  Tijdens je zoektocht heb je voor mij alle “foute” wegen versperd en nieuwe wegen geopend. Hoe mooi is dat ?

  Het voelt alsof ik achter je aan hobbel, maar uiteindelijk kom ik er dan ook !
  Ik hoop dat ik je nog lang mag en kan blijven volgen.

  magnetische groet,
  Jeannette

  • Hoi Jeannette, en ik ben zo blij met jouw hulp en feedback. Ja, het is een zoektocht en voor mij blijft het voelen en corrigeren. Zoals je misschien al merkt; het liefst zou ik alleen maar bezig zijn met online producten maken en verkopen. Heel lang kon dit niet omdat ik werkend inkomen nodig had. Nu hik ik er dicht tegenaan. Vandaag bijvoorbeeld ben ik, naast het modereren van dit blog, een ebook met energizers en kennismakers aan het afmaken; een nieuw stroompje passief inkomen. tot snel!

 • Hey die Hugo,

  Wat geweldig en van harte gefeliciteerd!! Wat een mijlpaal en wat een openhartige blog met jouw gedachten, gevoelens EN acties!!

  Ik leer graag van jou en jouw “reis”! Fantastisch dat je ons deelgenoot maakt van deze prachtige ontdekkingsreis!

  Proost op jouw succes!

  Big hug,
  Aramik

 • Echt gaaf Hugo, dat je dit ook weer hebt opgepakt. Mooi ook dat je deelt hoe dat passief inkomen is ontstaan. Geeft transparantie.

  Gefeliciteerd met je financiële vrijheid.

  Even technisch vraagje: waar maak jij die laatste call to action mee? Optin Skin?

  • Dankjewel Esther, en jij ook supergefeliciteerd met jouw boek en de eerste sales in de voorverkoop. Dat formulier is met hybrid-connect. Daar zal ik nog wel een keer een video over maken als ik meer statistieken uit dit systeem kan laten zien. Ik heb het gisteravond geïnstalleerd. Leuk dat je er gelijk naar vraagt.

 • Hoi Hugo,

  Ik ben ontroerd door de open manier waarop je mensen inzicht geeft in jouw weg en de manier waarop je voortgaat, zelfs als het onzeker voelt. Vorig jaar mocht ik zelf op het podium staan als Koploper. Een enorme boost voor mijn bedrijven en voor mezelf. (on) Zichtbaarheid was mijn grote obstakel. Ik vertelde toen al in het Koplopers boek: ik kan vandaag besluiten het gevoel te hebben wat bij financiele vrijheid hoort. Hoewel ik een andere weg kies dan jij (mijn inkomen komt uit de extra bedrijfswinst die ik voor mijn klanten realiseer), ben ik vrij. Dat betekent dat ik elk moment kan kiezen: werken of vrije tijd. Mensen gratis helpen of er geld voor vragen. Tijd met mijn gezin of in mijn netwerk doorbrengen. Reizen of thuis zijn. Het podium beklimmen of niet.

  Ja, ik heb een boodschap te delen. Ja, ik sta daarvoor op podia om vrouwelijke ondernemers te inspireren te durven ondernemen. Verworven vrijheid sinds ik daar op het Koploperspodium stond. Ik hoop en verwacht dat dat ook voor jou geldt. Petje af voor hoe je het doet en hoe je anderen daarbij informeert en inspireert.

  • Dankjewel Jacqueline, jij was één van de mensen die mij toen ontroerden en inspireerden om iets moois neer te gaan zetten, anderen te helpen en inspireren!

 • hai Hugo

  Van harte gefeliciteerd dat je financieel vrij bent. Ik kom vlak achter je aan met een andere manier van passief inkomen. Maar eind dit jaar ben ik financieel vrij. Dat is een zeer lekker gevoel. Het maakt me blij en reduceert heel veel stress.
  Heel veel succes en ik zie er naar uit wat jou plaats in de wereld gaat zijn om anderen te helpen. Vrolijke groet Petra van der Pool

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >