Vrijheid is voor mij de belangrijkste waarde in mijn leven. Toen ik de PABO gedaan had en eenmaal voor de klas stond ervaarde ik wel vrijheid in de klas, maar daar buiten had ik te maken met allerlei verplichtingen; vergaderingen, dossiers, etc. Toen ik mij afvroeg of dit het wel was tot mijn 65e was het antwoord al snel ‘NEE’.

Ik koos ervoor om in de ICT te gaan werken. Ontzettend veel geleerd! Alleen geen vrijheid gevonden.

Freelance trainer; dat zou voor mij vrijheid betekenen. In 2007 stapte ik eindelijk over de drempel en ben voor mezelf begonnen.

Nu, in 2011, heb ik het inzicht dat ik nog steeds niet helemaal vrij ben. Ik kom wel aardig in de buurt hoor! Ik kan mijn kinderen naar school brengen, ik kan overdag gaan hardlopen als het weer goed is, ik kan ‘nee’ zeggen tegen een opdracht die ik niet leuk vind.

Toch weet ik dat ik self-employed ben. Dit betekent dat ik een baas heb en in mijn geval ben ik dat zelf. Dit betekent weer dat ik mijn diensten moet bljiven verkopen; met name uurtje-factuurtje diensten. Daar geniet ik enorm van, alleen voel ik me volledig vrij? NEE!!!

Deze week heb ik besloten dat ik financiële vrijheid wil creëren. Dat betekent dat ik een aantal geldstromen wil opbouwen die doorlopen, ook als ik een periode niet werk. Er zijn genoeg voorbeelden van mensen die dit gerealiseerd hebben; dus waarom zou ik dat niet kunnen? En wat is er mooier om mijn kennis vervolgens weer over te dragen op anderen. Dit blog lijkt mij een hele transparante manier om mijn leerproces te delen. En wie weet kom ik er wel achter dat het voor mij niet haalbaar is….

Dan kan ik in ieder geval op mijn 65e zeggen dat ik de intentie heb gehad om het te creëren!

 

About the author 

Hugo

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >