Wat je VANDAAG kunt doen om STRAKS meer gratis bezoekers te krijgen
Ik weet dat je NU meer bezoekers wilt…
Dus je bent misschien geneigd om te zoeken naar de tips die vandaag zorgen voor meer bezoekers.
Die tips heb je gekregen, klik hier.
Het is niet anders, je moet er voor aan het werk.
De tips die je nu krijgt zijn acties die je NU uit kunt voeren maar niet direct resultaat opleveren.
Wel op termijn, STRAKS.
Ik weet niet precies welke actie hoeveel tijd nodig heeft en dat is ook niet belangrijk.
De vraag is meer: ben je bereid om NU tijd te investeren zodat je er later en VOORTAAN profijt van zult hebben.
Tuurlijk!
Ik heb een aantal acties voor je op een rij gezet. Sommige acties kosten weinig tijd en anderen wat meer. Sommige acties hoef je maar 1 keer te doen en andere acties keren terug (goed om een gewoonte van te maken).
13 tips om straks meer bezoekers te hebben
Overigens kan alles wat ik hieronder schrijf over Google en hoe zij je site waarderen morgen veranderd zijn (dit geldt trouwens ook voor Facebook).
Straks tip #1: Check of je site wel door Google opgenomen wordt.
Dit kun je doen door naar Instellingen > Lezen in je WordPress dashboard te gaan. Daar moet het vinkje Zoekmachine Zichtbaarheid uit staan en daardoor wordt jouw site niet geblokkeerd maar opgenomen in Google. Om de zoveel dagen loopt Google je site even langs om te kijken of er nieuwe content is. Google zal dan opnieuw je site bekijken en kijken hoe hoog hij je zal waarderen. Hoe hoger de waardering des te vaker komt hij langs om te kijken of je je site geupdate hebt.
Je snapt dan ook wel dat wanneer je NOOIT je website aanvult, de waardering omlaag gaat. Als je je website dagelijks aanvult dan gelooft Google dat je site leeft!
Straks tip #2: Tags
Elk bericht (blog of artikel) in WordPress kan ‘tags’ meegegeven worden. Dit is een ‘label’ dat je aan het bericht hangt. Op 101werkvormen is elk bericht een beschrijving van een werkvorm. De tags werken hier heel krachtig; ik geef ze namelijk een tag als ‘energizer’ of ‘kennismaker’ of ‘teambuilding’ of ‘leiderschap’.
Het resultaat is ongelofelijk; de meeste mensen die op Google zoeken naar ‘energizer’ komen op de pagina 101werkvormen/tag/energizer
Dit is een overzichtspagina waar alle berichten staan die de tag ‘energizer’ hebben.
Google reageert hier dus ongelofelijk krachtig op, omdat Google ziet dat dit van grote waarde is voor de lezer.
Op passiefinkomenonline.nl werkt het ook bij bijvoorbeeld ‘optimizepress’.
Straks tip #3: Tagcloud
Een tagcloud is zo’n wolk met allemaal verschillende woorden. Dit zijn alle woorden die als tag gebruikt zijn in de verschillende berichten.
Waarom zou je nu zo’n tagcloud aan de zijkant van je website moeten plaatsen?
Je maakt het voor je lezers makkelijker om door je site te navigeren, om de informatie te vinden waar ze naar op zoek zijn.
Gevolg: ze blijven langer op de site
Gevolg: Google waardeert je site hoger!
Straks tip #4: Bestaande blogs optimaliseren
Als je dit leest ben je waarschijnlijk al tegen het probleem aangelopen dat je wel een website en wat blogs hebt, maar te weinig bezoekers.
Dus je hebt al wat content op de site staan.
Laten we dat eerst maar eens gaan optimaliseren.
Want dat de inhoud goed is, dat geloof ik wel!
Pak nu eens je allereerste blog en doe het volgende:
- Definieer de sleutelwoorden waar jij op gevonden wilt worden? Ben je coach of ben je lifecoach? Teambuilding of teamcoaching? Maak een hele lijst! Voor mij is dat:passief inkomen
Optimizepress, meer bezoekers, meer verkeer, etc. Google heeft een tool om je te helpen ontdekken waar mensen op zoeken: de Google Zoekwoord planner: https://adwords.google.nl/keywordplanner
Ik raad je aan om ook voor combinaties van woorden te gaan, omdat er misschien teveel concurrentie is als je voor 1 woord gaat.
Google maar eens op ‘blog ideeën’ en zie waar je uitkomt.
- Installeer een SEO plugin van Yoast om je site te optimaliseren
- Verwerk deze sleutelwoorden in je tekst (als het van toepassing is). Doe dat in de eerste zin en een aantal keren in de tekst zelf. Doe het ook een keer in dit kop van een alinea (neem kop 2).
- Geef je blog ook één of meer tags mee (= de sleutelwoorden van je blog)
- Verander de url van je blog en verwerk daar 1 sleutelwoord in of zelfs een sleutel zin in. Zorg dat de titel van je blog lijkt op de url.
Dus bijvoorbeeld: Hoe krijg ik meer bezoekers naar mijn site?
Url = jouwdomein/hoe-meer-bezoekers-naar-mijn-site - Zorg dat er minimaal 1 plaatje in je tekst aanwezig is en geef het plaatje een naam; laat dit nu weer je sleutelwoord zijn… (dit doe je bij ‘alt tekst’).
- Meta omschrijving; onderaan elk blog kun je de zogenaamde meta omschrijving bepalen; dit is wat mensen zien als ze je blog in Google vinden; eigenlijk de eerste zinnen van je blog en je wilt het zo doen dat daar je sleutelwoord in verwerkt is én dat het triggert om door te klikken.
Straks tip #5: Commit je aan een vaste frequentie van blogs schrijven en pas steeds bovenstaande punten toe.
Eind 2012 committeerde ik mezelf aan 100 dagen lang elke dag een blog schrijven. Hoewel het niet altijd makkelijk was, het is gelukt!
En daar pluk ik nu elke dag de vruchten van door een grote stroom bezoekers die ik automatisch omzet in FANS en kopers!
Waar durf jij je aan te committeren?
Zal ik eerlijk tegen je zijn?
Als jij niet in staat bent om elke week een blog te schrijven, dan kun je net zo goed stoppen met verder lezen.
Straks tip #6: Gebruik categorieën
In WordPress kun je categorieën aanmaken en elk bericht kan vervolgens ingedeeld worden in een categorie. Het is slim om je sleutelwoorden in je categorieën te verwerken. Het effect is dat het sleutelwoord automatisch in je url verwerkt wordt.
Maar de echte reden waarom je dit toe zou moeten passen is dat je aan de zijkant van je website een overzicht kunt maken van de verschillende categorieën. Dit maakt weer dat de lezers sneller en makkelijker de informatie kunnen vinden waar ze naar op zoek zijn.
Dat betekent weer dat ze langer op de site zijn en meer pagina’s bekijken.
En ja, dat waardeert Google weer.
Â
Straks tip #7: Link verschillende blogs met elkaar
Als je een blog schrijft kun je in dat blog verwijzen naar een andere blog. Bijvoorbeeld: vorige week schreef ik over de Facebook Factor en vandaag wil ik het hebben over hoe je minder…
Verder kun je een sleutelwoord in je tekst laten verwijzen (linken aan) naar een ander blog.
Het gevolg is dat de lezers langer op je site blijven en dat je site hoger gewaardeerd wordt.
Straks tip #8: Links naar andere blogs op je site
Af en toe heeft je blog een meerwaarde als je een externe link toevoegt. Dit houdt in dat je in je tekst verwijst naar een website van iemand anders. Door te klikken op de link komen de lezers op die website. Google waardeert dit en het maakt dat jouw blog hoger gewaardeerd wordt door je lezers. Zelf pas ik dit heel weinig toe want ik wil niet dat mensen mijn site verlaten én omdat ik niet zeker weet of het desbetreffende blog maakt dat ik hoger gewaardeerd word.
Straks tip #9: Start je eigen Facebook en of LinkedIngroep
Dit is een tip die je vandaag kunt doen en waar je in de rest van je leven profijt van zult hebben. Je bouwt namelijk op deze manier een community waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en vragen kunnen stellen. De mensen in deze groep willen allemaal van dezelfde A naar dezelfde B.
Jij kunt daar gratis berichten plaatsten zo vaak als je maar wilt. Van hieruit krijg je bezoekers naar je site en omdat ze je zo goed leren kennen worden ze FANS.
Zelf pas ik dit toe met de Passief Inkomen Facebookgroep.
Straks tip #10: Nofollow en noindex op downloadpagina en…
Je kunt per pagina instellen dat je wilt dat Google je pagina vindbaar maakt als je de SEO plugin van Yoast hebt geïnstalleerd.
Er zijn een aantal pagina’s op je website waarvan je liever niet wilt dat Google deze vindbaar maakt, bijvoorbeeld de pagina waar je ebook gedownload wordt. En zo kan er nog één of een aantal pagina’s zijn die geen waarde toevoegen. Geef ze allemaal een vinkje ‘nofollow’ en ‘noindex’. Dat doe je onderaan de pagina waar je de instellingen van de Yoast plugin kunt zetten.
Straks tip #11: Youtube video’s met links
Laatst was Ria Kaashoek op zoek naar een ander systeem om haar emails te versturen. Ze zocht op Youtube en ze vond…. mijn video’s…
Onderaan elke video kun je een stukje tekst plaatsen. Zet daar altijd een link (inclusief http://, anders is het niet klikbaar) naar je website of naar een digitale weggever die te maken heeft met de video die je op Youtube geplaatst hebt.
Plaatst veel video’s op Youtube, remember; Youtube is eigendom van Google.
Straks tip #12: Testimonials op boek van experts
In de afgelopen jaren ben ik regelmatig gevraagd om een testimonial te schrijven voor op de achterkant (of in de binnenkant) van een boek. Zeg hier altijd ‘ja’ tegen want je kunt dan je website onder je naam laten noteren. In potentie kun je hier heel veel mensen mee bereiken.
Nu denk je misschien dat je dan een expert moet zijn om daar voor gevraagd te worden. Ja, dat klopt, dan word je sneller en vaker gevraagd. Maar waarom niet spontaan aanbieden? Zeker weten dat de auteur dit zal waarderen. Doe het strategisch; ik heb bijvoorbeeld geen baat bij mijn naam op een boek over guppies kweken.
Zo kreeg ik het eerste exemplaar van “Lanceer je bedrijf” van Bart van den Belt met mijn testimonial achterop.
Straks tip #13: Start een podcast
Jaren geleden had ik contact met Veron Goemans en zij vertelde me dat ze geld verdiende met podcasten. Ik begreep toen niet precies wat ze bedoelde maar nu zie ik het als paddenstoelen om me heen opkomen. In feite maak je een soort radio uitzending en deze publiceer je op je website en als app op plaatsen zoals Itunes.
Meer en meer mensen luisteren naar podcasts en dit is een uitstekende manier om je website en je producten en diensten continu onder de aandacht te brengen.
Ik ben zelf al een aantal keren geïnterviewd voor een podcast en ik vind het dan ook leuk om deze te delen met mijn volgers.
Wat je dus ziet is dat de experts die je interviewt het ook leuk vinden om te delen waardoor je gelijk een groter bereik krijgt.
Mijn goede vriend Thijs Lindhout heeft toevallig vorige week zijn inspiratie podcast gelanceerd en deze stond vandaag op #1 in Itunes. Het is in Nederland nog heel goed haalbaar om snel meer bekendheid te krijgen.
Zelf wil ik heel graag een podcast starten, meerdere zelfs, maar ik moet even mijn focus houden.
Straks, op 15 april is het Passief Inkomen Seminar en daarna start de Passief Inkomen Academy.
Genoeg tips weer, aan de slag!
Laat me weten in het commentaarveld hieronder welke tip jou het meest aansprak (en waar je actie op onderneemt). En uiteraard zijn tip #14 tot en met #101 ook welkom!
Nog even een reactie op jouw 5e punt bij tip #4, Hugo: het is niet handig om zomaar url’s van bestaande blogs aan te passen.
Ik kan nergens een niet-al-te-technische uitleg vinden om naar te linken, maar het is in ieder geval belangrijk om gebruik te maken van 301-redirects.
Voor de (mede-)lezers: geen idee wat dat is en/of hoe dat werkt en brengt Google ook geen uitkomst? Bel Jan Everts. 😉
Straks tip #14:
Zoek op Twitter Hashtag “DTV”, dus #DTV
Dan zie je vragen die anderen stellen.
Wie weet kun je er (met je zakelijke account) zinvol op inspringen 😉
DTV staat overigens voor Durftevragen
In het engels is de hashtag: #DTA (Dare to ask)
Goede tips weer Hugo bedankt.
En deze opmerking:
“Zal ik eerlijk tegen je zijn?
Als jij niet in staat bent om elke week een blog te schrijven dan kun je net zo goed stoppen met verder lezen.”
Die kwam echt binnen. Daar moest ik even grondig bij stil staan en het heeft me aangezet om die commitment aan te gaan. Iedere week een blog, dat kan en dat ga ik doen. Daar ga ik voor.
Bedankt voor die schop onder mijn kont!
Warme groet,
René
Graag gedaan René en het siert je dat je zo open bent en vooral dat je die schop accepteert en er mee aan de slag gaat!
Goedemorgen Hugo,
Bedankt voor de vele tips!
Veel ervan pas ik al toe.
Noindex is nieuw voor me, daar ga ik even induiken.
Zie dat niet staan bij Yoast?
Groetjes, fijne dag,
Ingrid.
Moest ik ook even naar zoeken Ingrid. Klik op het radertje van instellingen aan de linkerkant onder het stoplicht. Dan zie je het staan.
Bedankt René 😀
Overigens heb ik net je e-book gedownload René. Leuke website(naam) heb je!